Trabzonspor istedi Galatasaray bitirdi! Jesse Sekidika İstanbul'da

Trabzonspor istedi Galatasaray bitirdi! Jesse Sekidika İstanbul'da
İkinci yarıda şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Galatasaray'da bir transfer daha bitti. Aslan, Onyekuru ve Sarrachi'den sonra Trabzonspor'un da uzun süre izlediği Jesse Sekidika'yı da kadrosuna kattı.

Dün Eskişehirspor'dan sözleşmesini feshederek ayrılan Sekidika'nın tercihi İstanbul oldu. Sarı kırmızılıların dün sağlık kontrolünden geçirdiği Nijeryalı futbolcu yarın Antalya kampına gidecek. Jesse Sekidika sezonun ilk yarısında Eskişehirspor forması altında attığı 8 golle Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da gündemine gelmişti.


 

Jesse Sekidika kimdir?

14 Temmuz 1996 tarihinde Nijerya'nın Port Harcourt kentinde dünyaya gelen genç oyuncunun tam adı Jesse Tamunobaraboye Sekidika'dır. Benfica ve Stoke City gibi iki önemli kulüpte altyapı eğitimi alan 23 yaşındaki futbolcu, Sırbistan ligi ekiplerinden Napredak'ta profesyonel oldu. Geçtiğimiz sezon başında da Eskişehirspor ile Türkiye kariyerine başladı. Bu sezon 14 maçta attığı 8 gol ve 2 asistle yıldızlaşan Jesse, sağ açık, sol açık ve santrafor mevkilerinde oynayabiliyor. 2020'nin haziran ayında sözleşmesi sona erecek. Boyu 1.74 olan Sekidika'nın piyasa değeri 150 bin euro. Katarina Roza ile evli.


jesse sekidika


Jesse Sekidika Transfermarkt

Sekidika'nın Transfermarkt'ta binlerce futbolcu gibi profili bulunuyor. Danışmanlığını yani menajerliğini Kirola Sports S.A. üstlendiği görülüyor. Sırbistan ikinci liginde şampiyonluk kazanan genç oyuncu bu sezon 14 karşılaşmada 1260 dakika süre aldı. Estetik oyunu ve yetenekleri ile ön plana çıkan Nijeryalı futbolcu, şimdiden devlerin radarına girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.