Trabzonspor ocak ayı transfer döneminde hangi futbolcuları transfer edecek

Trabzonspor ocak ayı transfer döneminde hangi futbolcuları transfer edecek
Spor Toto Süper Lig'de transfer ve tescil dönemi yarın başlayacak. Ligde 7. sırada bulunmasına karşın şampiyonlukta iddialı bir konumda yer alan Trabzonspor'un yapcağı hamleler de sezon sonuna kadar belirleyici rol oynayacak. Bordo mavililerin listesinde defans ağırlıklı olmak üzere pek çok isim bulunuyor.

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın göreve gelmesiyle lige adeta yeniden başlayan ve 9. haftadan bu yana yükselen Trabzonspor son haftada Karabükspor ile 1-1 berabere kalsa da yürüşünü sürdürmekte kararlı. Bordo mavililerin hocası devre arasında alacağı kararlar, göndereceği ve transfer edeceği oyuncularla takımın kaderini belirleyecek. Transfer konusunda yarından itibaren büyük hareketlilik yaşanacak olan Süper Lig'de en fazla göz hapsine girecek takımlardan başında Trabzonspor geliyor. Emmanuel Mas'ın ayrılması ve sol açıktaki oyuncuların istenen verimi vermemesi sonrası bu koridordaki boşluğu doldurmanın yollarını arayan Fırtına, stoper konusunda da  girişimler yapıyor. İşte isim isim Trabzonspor'un listesi...

Doria: Brezilyalı Botafogo'da iken geleceğin stoperi olarak adlandırılıyordu. Marsilya 5 milyon euro ödeyerek transfer etti ancak henüz beklenen patlamayı yapamadı. Yine de yaşı genç. Eğer Hubocan gibi verim sağlarsa belki bonserviisi de alınabilir. Şu an kiralama üzerinde çalışmalar sürdürülüyor. Tomas'tan sonra iyi bir ilişki kurulan Fransız temsilcisinden genç defans oyuncusu için kolaylık gelebilir.

doria trabzonspor marsilya

Doria kimdir?
Botafoto altyapısında başladığı futbola 2014-2015 sezonunda Marsilya'ya transfer olan Doria önce Sao Paulo'ya ardından da Granada'ya kiralandı. Bu sezon 5 maça çıkan Brezilyalı bu karşılaşmalarda toplam 85 dakika görev aldı. Doria milli takım formasını da 1 kez terletti. Transfermarkt değeri 2,5 milyon euro

Vlad Chiriches: İki sezon geldiği Napoli'de gözden düştü. Bu sezon 7 maçta görev alan Vlad Chiriches 583 dakika oyund kaldı. Yüksek bonservislerle gerçekleştirdiği iki transferle beklentilerin yüksek olduğu ancak verim sağlayamayan Rumen defans oyuncusu uzun zamandır Türk takımları için yazılıyor. Daha önce de Beşiktaş ve Galatasaray'ın gündemine geldiği iddia edilmişti.

Vlad Chiriches

Vlad Chiriches kimdir?
2004/2005 sezonunda FC Ardealul ile başlayan futbol kariyerinde Benfica'ya transfer olan ancak ardından tekrar ülkesi takımlarının formasını giydikten sonra Steaua Bükreş (FCSB)'ye geçiş yapan Vlad Chiriches, Tottenham'ın kendisine ödediği 9,5 milyon euroluk bedelle vitrine çıktı. Ada'da istediği performansı sahaya koyamayan Rumen oyuncu daha sonra Napoli'ye 7,5 milyon euroya transfer oldu. 2011 yılından bu yana terlettiği Romanya Milli Takımı formasını 51 kez giyen Vlad Chiriches gol atma başarısı gösteremedi. Transfermarkt değeri 6 milyon euro.

Kemar Lawrence: Emmanuel Mas'ın takımdan ayrılma isteğinin ardından bir menajer tarafından takıma transfer edilme isteği olarak ortaya çıktı ancak iş ciddiyete biniyor gibi. Monaco ve Fenerbahçe'nin de devrede olduğu iddiaları bordo mavililerin iştahını kabartmış gibi görünüyor. MLS takımlarından NewYork Red Bulls forması giyen 24 yaşındaki Jamaikalı futbolcunun adı daha önce İngiliz ve Fransız takımlarıyla da anıldı.

kemar lawrence

Kemar Lawrence kimdir?
Ülkesinin Harbour View takımında başlayan kariyerinde Arnett Gardens'te de oynayıp geri dönen ve 2015 yılında Amerika kulüplerinden NewYork Red Bulls'a transfer olan Kemar Lawrence, çıktığı 84 maçta 2 gol atıp 8 asist yaptı. 44 kez milli formayı terleten 24 yaşındaki defans oyuncusunun Transfermarkt değeri 1,25 milyon euro.

Aziz Behich: Bu listede belki de en zor isim. Bursaspor'un Avustralya asıllı yıldızı transfer edildiği ücretin çok yüksek katına farklı bir takıma gidebilir. Bursaspor Başkanı Ali Ay da yaptığı açıklamada teklifleri doğrulayarak kulübün menfaatleri doğrultusunda anlaşma sağlayabileceklerini dile getirdi. Ancak bu öyle hemen olacak gibi görünmüyor. Hem farklı takımların ilgisi hem de Behich'in bonservisi nakit sıkıntısı çeken Trabzonspor'u zora sokabilir.

aziz behich

Aziz Behich kimdir?
Green Gully Cav altyapısından yetişerek Hume City ve Melbourne Heart takımlarında oynadıktan sonra Bursaspor tarafından alınıp tekrar eski kulübüne kiralanan Behich'in dönüşü muazzam oldu. 27 yaşındaki sol bek Avustralya ile kazandığı Asya Şampiyonası'nın ardından yaptığı çıkışla büyük beğeni topladı. Toplamda 124 Bursaspor formasıyla sahaya çıkan Behich, 6 gol attı (5'i bu sezon) ve 7 de asist yaptı. Transfermarkt değeri 2,5 milyon euro.

Jonathan Pitroipa: Bu listedeki en 'sakat' adam. Çünkü iki sezondur top oynamıyor. Son olarak Al Nasr SC forması giyen ve 2015'ten sonra resmi maça çıkmayan Jonathan Pitroipa, Trabzonspor'da bir dönem görev yapan Didier Zokora'nın menajerlik şirketi aracılığı ile önerildi. Rıza Çalımbay'ın onayının beklendiği transferle ilgili olumlu bir yanıtın çıkması sürpriz olarak nitelendiriliyor.

jonathan pitroipa

Jonathan Pitroipa kimdir?
Futbolda doğduğu şehrin takımı Planète Champion Ouagadougou'da başlayan Pitroipa Freiburg ve Hamburg ile Almanya, Rennes ile Fransa kariyeri yaşadıktan sonra Birleşik Arap Emirlikleri takımlarından Al-Jazira ve Al-Nasr'da oynadı. 2006'dan bu yana terlettiği Burkina Faso formasını 71 kez sırtına geçiren 31 yaşındaki futbolcu 18 de gol attı.

BURAK ZİHNİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.