Trabzonspor resmi teklif yapacak! Artem Dovbyk kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Trabzonspor resmi teklif yapacak! Artem Dovbyk kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?
Alexander Sörloth ile başlayan transfer sezonunda Koita'yı kadrosuna katan Trabzonspor2da yeni bir forvet için daha girişim sürüyor. Bordo mavililer bir süredir gündeminde bulunan Artem Dovbyk için araştırmalarda bulunuyordu. Son olarak ilgi kağıdı Dnipro'ya gönderildi ve artık teklif yapılacak. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda buluınuyor. Peki, Artem Dovbyk kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Gelecek sezon şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer almak ve mutlu sona ulaşmak isteyen Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı'nın raporu doğrultusunda transfer harekatı sürüyor. Bordo mavililer bir süredir gündeminde bulunan ve EURO 2020'de de mücadele eden Artem Dovbyk için adım adım sona doğru gidiliyor Yönetim daha önce ilgi kağıdı gönderdiği Dnipro'ya artık resmi teklifini de iletmek üzere. Ukraynalı forvet şimdiden birçok takraftarı da heyecanlandırmış durumda. Sosyal medyada birçok kişi Dovbyk için olumlu yorumlarda bulunarak kendisini izlemek istediklerini belirtiyor. Peki, Artem Dovbyk kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Beklemede kalacak

Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in haberine göre Trabzonspor'da gözler forvet transferine çevrilmiş durumda. Karadeniz temsilcisi bir yandan RB Leipzig ve Alexander Sörloth'un vereceği kararı beklerken diğer taraftan Dnipro'nun golcüsü Artem Dovbyk için çalışmalarını sürdürüyor. Teknik direktör Abdullah Avcı'nın onay vermesi sonrasında geçtiğimiz hafta Dnipro'ya 'ilgi kağıdı' gönderilmişti. Ukraynalı forvet için bordo-mavili takım bu hafta resmi teklifini de sunmaya hazırlanıyor. Fazla yüksek bir rakam önerilmeyecek. SüperLig'de şampiyonluk iddiasıyla kadro kurmayı sürdüren Trabzonspor, Artem Dovbyk'i istiyor ancak ciddi de rakipleri var. Ukrayna'nın mali yönden güçlü temsilcileri Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev de 25 yaşındaki oyuncunun peşinde. Bu sebeple Dovbyk'in bonservis bedeli hala Karadeniz ekibinin düşündüğü rakamın üzerinde seyrediyor. Mali disiplinden çıkmak istemeyen Trabzonspor son ana kadar rakamların kendi seviyesine inmesini bekleyecek.

artem dovbyk
 



Artem Dovbyk kimdir?

21 Haziran 1997'de Ukrayna'nın Çerkassi şehrinde doğmuştur. 24 yaşındadır. Boyu 1.89 m'dir. Futbola doğduğu şehirde başladı. Ardından da Dnipro alt yapısına geçiş yaptı. Bir sezon yaşadığı Zaria Balti macerasında Moldova'nın yolunu tuttu. Ardından tıpkı Sörloth gibi FC Midtjylland forması giydi. Aynı ikinci sezon SönderjyskE'ye kiralandı.2020 yazında ise Dinpro tarafından 450 bin euroya satın alındı. Kariyerinde 2 Danimarka ligi 2 de Danimarka Kupası şampiyonluğu bulunuyor. Bugüne kadar çıktığı 114 maçta 34 gol sevinci yaşadı ve 4 asist yaptı. Ukrayna Milli Takımı ile 3 karşılaşmada yer aldı. 1 defa rakip fileleri havalandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.