Trabzonspor şampiyonluk için sahaya çıkıyor

Trabzonspor şampiyonluk için sahaya çıkıyor
Son resmi şampiyonluğunu 38 yıl önce elde eden Trabzonspor, sezon boyunca ambargo koyduğu lige nokta koyabilmek için bu akşam Antalyaspor'u ağırlıyor. Bordo mavililer eğer 1 puan alırsa zafere ulaşmış olacak.

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun geldiği günden bu yana şampiyonluk yarışı içerisinde yer alan, iki sezon önce Başakşehir'e mağlup olan Trabzonspor artık son maçına çıkıyor. Sezon boyunca elde ettiği sonuçlarla birlikte lige damga vuran ve en yakın takipçilerine çift haneli farklar atan bordo mavililer bu akşam Antalyaspor'u ağırlayacak. Kazanacağı 1 puanla birlikte adını 2021-2022 sezonu şampiyonu olarak tarihe yazdıracak Fırtına artık son saatleri sayıyor. Futbolcular dün maç provası yaparak 25 bin civarında taraftar önünde son antrenmanını gerçekleştirmişti. Bugün ise Trabzon'da hayat  duracak. Şehir nüfusunun iki katına çıkacağı günde tribünler de tamamen dolacak. Karşılaşma saat 20.30'da başlayacak ve beIN SPORTS 1'den yayınlanacak.

Trabzonspor Antalyaspor maçı muhtemel 11'leri


Trabzonspor
Uğurcan, Dorukhan, Vitor Hugo, Ahmetcan, Denswil, Siopis, Hamsik, Bakasetas, Visca, Djaniny, Cornelius


Antalyaspor
Boffin, Bünyamin, Veysel, Kudryashov, Güray, Fernando, Poli, Doğukan, Luiz Adriano, Ndao, Haji Wright

Trabzonspor Antalyaspor

 


Şehir tamamen doldu!

Trabzonspor taraftarları şampiyonluk haftasındaki karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Pazartesi günü kombine kartlar haricinde satışa çıkarılan 12 bin 824 bilet, 4 dakikada bitti. 41 bin 461 kapasiteli Medical Park Stadı tamamen dolu olacak. Trabzon dışından çok sayıda kişinin kente gelmesi nedeniyle ek uçak ve otobüs seferleri düzenlendi, ayrıca kentteki oteller yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Trabzonspor Antalyaspor


Sahasında 415 gündür yenilmiyor

Trabzonspor, iç sahada başarılı performansıyla dikkati çekiyor. Bordo-mavililer, sahasında geçen sezonun 29. haftasında 8 Mart'ta Aytemiz Alanyaspor'a 3-1 kaybettiği maçtan itibaren sahasında 415 günlük sürede mağlubiyet yüzü görmedi. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmanın ardından geçen sezon 6 iç saha maçında 4 galibiyet, 2 beraberlik elde ederken bu sezon 17 karşılaşmada ise 11 galibiyet, 6 beraberlik aldı. Trabzonspor, böylece sahasındaki son 23 karşılaşmada 15 galibiyet, 8 beraberlik elde etme başarısı gösterdi. Bordo-mavililer, bu sezon sahasında mağlubiyet yaşamayan tek takım konumunda bulunuyor.

Trabzonspor Antalyaspor


Fenerbahçe'nin rekorunu egale etme şansı

Trabzonspor, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyon olması halinde Fenerbahçe'nin en erken şampiyonluk rekorunu egale edecek. Türkiye'nin en üst kademe liginde şampiyonluğu en erken ilan eden takım unvanı Fenerbahçe'ye ait. Sarı-lacivertli ekip, 1967-1968, 1969-1970 ve 2013-2014 sezonlarında bitime 3 hafta kala mutlu sona ulaşmıştı.


Trabzonspor Antalyaspor


Avcı ve oyuncuların ilk heyecanı

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, şampiyon olunması halinde kariyerinde bir ilki yaşayacak. 2004-2005 sezonunda Galatasaray PAF Takımı ile teknik direktörlük görevine başlayan, sonrasında Medipol Başakşehir, A Milli Futbol Takımı ve Beşiktaş'ı çalıştıran Avcı, Süper Lig'de ilk kez şampiyonluk kupasını kaldıracak. Bu kupa ile Avcı, Trabzonspor'da Süper Kupa'nın ardından ikinci kez kupa mutluluğu yaşayacak. Kadrosunda 34 oyuncu barından bordo-mavililerde 24 oyuncu da ilk kez bir ülkenin üst liginde şampiyonluk elde edecek.

Trabzonspor Antalyaspor

 

Antalyaspor 12 haftadır yenilmiyor

Ligin 16. haftasında 11 Aralık 2021'de Antalya Stadı'nda 2-1 mağlup ettiği bordo-mavili ekibin 27 maçlık yenilmezlik serisine son veren kırmızı-beyazlılar, 12 haftadır mağlup olmuyor.

Bu karşılaşmalardan 8 galibiyet ve 4 beraberlikle ayrılan Akdeniz ekibi, Trabzon deplasmanında seriyi sürdürmek istiyor.

Sezonun geride kalan bölümünde 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 11 mağlubiyet yaşayan kırmızı-beyazlılar, haftaya 51 puanla 8. sırada girdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.