Trabzonspor taraftarı Nwakaeme için seferber oldu: Geçmişi unutmayın!

Trabzonspor taraftarı Nwakaeme için seferber oldu: Geçmişi unutmayın!
Trabzonspor'un Hapoel Beer Sheva'dan satın aldığı ve performansıyla her geçen gün herkesi büyülemeyi sürdüren Anthony Nwakeme'nin sözleşmesi bu sezon sonunda bitiyor. Taraftar ise daha önce serbest kalma maddesinden faydalanarak takımdan ayrılan futbolculara dikkat çekerek şampiyonluk yolundaki en önemli isimlerden biri olan Nijeryalı ile kontrat uzatılmasını istiyor.

Ahmet Ağaoğlu yönetiminin ilk transferlerinden biri olan Anthony Nwakaeme sessiz sedasız geldiği Türkiye'de adeta fenomen haline geldi. Galatasaray maçıyla başlayan hikayesinde kimi zaman Ronaldinho ile kıyaslandı bazen de düşük bütçeli takımların Mbappe'si olduğu dile getirildi. Nijeryalı bu sezon da ortaya koyduğu form ve tabelaya yaptığı katkıyla adından söz ettirmeyi sürdürü. Ancak bitecek sözleşmesi herkese "acaba" dedirtiyor. Her ne kadar burada futbolu bırakması beklense de deneyimli futbolcunun serbest statüye düşecek olması bordo mavilileri tereddüt içinde bıraktı. Daha önce de bu şekilde birçok oyuncu ayrılmıştı.


Birçok oyuncu bedava gitti

Trabzonspor tarihinde daha önce çok sayıda futbolcu takımdan farklı kulüplerle anlaşarak bedava ayrıldı. Sadri Şener döneminde kurulan ve uzun bir süre lige damga vurması beklenen kadrodan Selçuk İnan, Egemen Korkmaz gibi isimler bonservis kazandırmadan gitmişti. Jaja neredeyse yok denecek kadar cüzi bir kar farkı ile Arap kulüplerinden birine satılmıştı. Burak Yılmaz sözleşmesindeki maddeden dolayı sadece 5 milyon liraya Galatasaray'ın yolunu tutmuştu. Golcü futbolcu ikinci Trabzonspor döneminde de sancılı bir ayrılık süreci yaşamıştı. Son olarak Jose Sosa ve Filip Novak'ın takımda kalmamasıyla geçen sezon çok zor bir dönemden geçilmişti. Daha birçok transfer örneği ile takım önemli yaralar almış, yerlerini doldurmakta zorlanmıştı.
 

nwakaeme
 


 

İkinci kontrat yok

2018 yılının nisan ayında koltuğa oturan Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin kendi görev süresince transfer ettiği oyuncular arasında ikinci kez kontrat imzalayan bir isim henüz yok. Sadece Ekuban'a zam yapılmıştı ancak o da kontratını uzatmamıştı. Daha sonra sezon başında İtalya'ya satıldı. Taraftar ise yönetimden geçmişi unutmamasını ve Nwakaeme'nin takımda kalması için her şeyi yapmasını belirterek sosyal medyadan "NwakaemeSözleşmesiYaşatır" etiketi ile gündem oluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.