Trabzonspor transferde beklenen adımı atacak mı? İhtiyaç istenenden fazla mı

Trabzonspor transferde beklenen adımı atacak mı? İhtiyaç istenenden fazla mı
Bu akşam İstanbulspor ile oynayacağı maçla yeni sezona merhaba diyecek Trabzonspor'da transfer çalışmaları da devam ediyor. Bordo mavililerde 3 kulvarda mücadele edebilecek oyuncular kadroya katılsa da eksikler de göze çarpıyor. Stoper, orta saha ve kanat transferi için hamle yapılması bekleniyor. Peki son durum ne? İşte detaylar...

Geride kalan sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, bu akşam İstanbul'da binlerce taraftarının karşısına çıkıyor. Tribündeki binlerce kişinin yanı sıra ekran başındaki milyonlar da bordo mavilileri destekleyecek. Abdullah Avcı ve ekibinin raporu doğrultusunda transfer çalışmalarını sürdüren Frıtına'da diğer yandan Avrupa kupalarında başarılı olabilmek adına çalışmalar yapılıyor. Şu ana kadar gerçekleştirdiği transferlerle adından söz ettirmeyi başaran Karadeniz temsilcisi artık son düzlükte. Kopenhag maçlarının da yetişmesiyle takviyelerin bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor.


 

Edgar'ın yeri dolmadı

Lille'den transfer olduktan sonra adından söz ettirmeyi başaran ve takımın vazgeçilmezi haline gelen Edgar Ié'nin yaşadığı uzun süreli sakatlık sonrası yeni sezonda ilk hamlenin buraya geleceği tahmin ediliyordu. Hatta sezon devam ederken Başkan Ahmet Ağaoğlu, Asbaşkan Ertuğrul Doğan ve Teknik Direktör Abdullah Avcı'nın yer aldığı toplantının fotoğrafı paylaşılmış ve güven tazelenmişti. Ancak beklendiği gibi olmadı. Önce 9 Temmuz'a ertelenen stoper takviyesi şimdi de Süper Kupas'ndan bir hafta sonrasına. Yapılan görüşmelerden sonuç elde edilememesi taraftarları da karamsarlığa itiyor. Yapılacak bir satış belki eli rahatlatabilir ama o ismin kim olabileceği heniz meçhul.


 

Hamsik uzun süre yok

Geçen sezon şampiyonluğun temel taşlarından biri olmayı başaran Marek Hamsik sahalardan uzun süre uzak kalmış, 3 aya yakın formasını giyememişti. Slovak oyuncu buna rağmen ligin en dominant karakterleri arasında yer almıştı. Ancak yeni sezonun ilk maçında Sivasspor'a karşı sahada olan deneyimli yıldız bu kez de 1.5 ay yok ve çok kritik bir dönemde takım arkadaşlarını yine yalnız bırakacak. Bu şoke eden olayın ardından oyunu kurabilecek, deneyimiyle takıım yönlendirebilecek bir isim arayışı başladı. Grillitsch her ne kadar gündemde olduğu iddia edilse de bugüne kadar görüştüğü kulüplerin hiçbiri ile imza aşamasına gelemedi. Nedeni ise imza parasını yüksek istemesi.


 

Visca tamam ama...

Sol kanatta Trezeguet ve Kouassi alternatifinin yanı sıra Djaniny'e de sahip olan Abdullah Avcı sağ tarafta aynı genişlikle mücadele etmiyor. Edin Visca ile takviyelediği bölgedeki alternatifi Yusuf olan deneyimli çalıştırıcı beklediği geri dönüşü henüz alamadı. Kasımpaşa'dan geldiği günden bu yana tableya etki edemeyen deneyimli futbolcunun bu kadar önemli bir senede vereceği verim soru işaretleriyle dolu. Buraya da bir takviye gerçekleştirilebilir.


 

Forvet transferi

Şu an elinde Cornelius, Djaniny, Koita ve Emrehan bulunan Trabzonspor'da tek klasik santrfor Danimarkalı golcü. Her ne kadar sezona 2 golle başlasa da uzun maratonda göstereceği sürekliliğin yanı sıra ceza ve sakatlık gibi durumlarda yerini alabilecek bir isme ihtiyaç duyulabilir. Djaniny daha çok gezgin bir forvet ve o da katkı sağlamasına rağmen Cornelius'a göre farklı tipte. Emrehan deneyimsiz, Koita ise kadro dışı. Tescil dönemnin sonuna doğru bu bölge için de hareket olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.