Trabzonspor transferde hayal kırıklığı yaşattı! Gelecek sezon...

Trabzonspor transferde hayal kırıklığı yaşattı! Gelecek sezon...
Trendyol Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesine çok uzun süre önce havlu atan Trabzonspor, yaptığı trasnferlerle hayal kırıklığı yaşattı. Bordo mavililerde gelecek sezon kalması beklenen oyuncu sayısı çok az.

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun ardından geçtiği başkanlık koltuğunda teknik direktörlük görevine Nenad Bjelica'yı getirmiş ve ilk transfer sezonunu 15'ten fazla (biri alt yapıya) futbolcu takviyesi ile tamamlamıştı. Ancak alınan futbolcuların büyük bir bölümü katkı vermekten çok uzak bir performans sergilerken bazılarının kiralık kontratlarının ardından takımda kalıp kalmayacakları ise soru işareti. Bazıları ise bu transfer döneminde gönderildi.

Trabzonspor bu sezon kimleri transfer etti?

Şampiyonluk mücadelesi vermek ve ilerleyen yıllarda yarışın içerisinde yer almak isteyen Trabzonspor bu yaz transfer döneminde A takım için şu isimleri kadrosuna kattı;

  1. Batista Mendy - Angers
  2. Mislav Orsic - Southampton
  3. Rayyan Baniya - Karagümrük
  4. Paul Ebere Onuachu - Southampton (Kiralık)
  5. Tonio Teklic - Varazdin
  6. Filip Benkovic - Udinese (Kiralık)
  7. Mehmet Aydın - Schalke 04 (Kiralık)
  8. Nicolas Pepe - Arsenal
  9. Taxiarchis Fountas - Serbest
  10. Joaquin Fernandez - Serbest
  11. Göktan Gürpüz - Dortmund II
  12. Ognjen Bakic - Serbest
  13. Berat Özdemir - Al Ettifaq (Kiralık)
  14. Umut Güneş - Alanyaspor
  15. Dimitrios Kourbelis - Serbest
  16. Onuralp Çevikkan (Altınordu - Alt yapıya)

Kiralık gelenler ve 1 yıllık sözleşme yapılanlar sıkıntı

Trabzonspor'un bu sezonki performansında önemli rol oynayan isimlerden Paul Ebere Onuachu, İngiltere'nin Southampton takımından kiralandı. Diğer yandan Berat Özdemir Al Ettifaq'tan, Mehmet Aydın da Schalke 04'ten bir sezonluğuna alındı. Genç sağ bekin opsiyonu bulunsa da şu anki performansı teknik heyet ve yönetim tatmin edici noktada değil. Bu nedenle de yerine yeni bir isim bakılabilir. Berat'ın istikrarsız futbolu da yine aynı doğrultuda karar alınmasında rol oynayabilir. Ayrıca Pepe'nin de 1 yıllık sözleşmesinin de son ayları. Onun da ayrılması halinde yeni arayış gerekiyor. Göktan ve Bakic gibi isimler maaşları düşük ancak süre bulamayan futbolcular olarak dikkat çekiyor. Benkovic'in durumuna da henüz karar verilemedi.

Performansı düşük olanlar çok fazla

Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda alınan isimlerden sezon başında beklentiler çok yüksekti ancak bir türlü istenen ivme yakalanamadı. Ödenmesi taahhüt edilen yüksek maaşlar da dikkat çekiyor. Panathinaikos'un 650 bin eurodan fazla para vermediği iddia edilen Kourbelis'e 900 bin - 1 milyon euro bandında maaş için imza atıldı. İspanya'daki maç sayısı sezona göre çok aşağıda olan Joaquin Fernandez'e 2 senelik 2.7 milyon euronun yanında 600 bin euro da imza parası verileceği yönünde anlaşma imzalandı. Halen daha mevkisi belli olmayan ve katkı vermekten çok uzakta kalan Taxiarchis Fountas'ın da maaşı 1 milyon euronun üzerinde. Rayyan Baniya da defansa bir türlü adapte olamadı.

İlk transfer döneminde gönderildiler

Transfer planlaması hayal kırıklıkları ile dolu olan Trabzonspor'da ilk tescil döneminde yaz aylarında takıma katılan 2 isim gönderildi. Kourbelis ve Teklic Karagümrük'e kiralandı. Bu oyuncular yazın tekrar kulübe dönecek ve sıkıntılı bir kulüp bulma süreci daha yaşanması bekleniyor. Özellikle Yunan futbolcu için. Fesih yoluna gidilirse yine bir tazminat veya alacaklarının ödenmesi gündeme gelebilir.

Sadece Mendy

Bu kadar olumsuzluğun ardında sadece tek bir isim göze çarpıyor. Angers SCO'dan transfer edilen Batista Mendy. Fransız futbolcunun kısa sürede gösterdiği etki herkesi büyülüyor. Tek başına sürüklemeye çalıştığı orta sahada birçok takımın da dikkatini çekti. Yaz aylarında iyi bir teklif gelirse ayrılma ihtimali yüksek olarak gözüküyor. Bir başka deyişle ön libero için de arayış gerekebilir.

Ocak ayında ses yok

Bugüne dek kadrosundan 4 futbolcuyu gönderen Trabzonspor'da Bakasetas, Larsen, Kourbelis ve Teklic ayrıldı. Bakic'i kadroya transfer döneminin sonuna kadar yazma hakkı bulunan bordo mavililerde Orsic'in mart ayında dönecek olmasından dolayı kendisine lisans çıkarılması bekleniyor. Ancak bu iki gelişme dışında herhangi bir transfer hareketliliği yaşanmadı. Taraftarlar da gelecek isimleri merakla bekliyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Aydın Demir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.