Trabzonspor'un gündemindeki Edin Visca için ilk açıklama...

Trabzonspor'un gündemindeki Edin Visca için ilk açıklama...
Süper Lig'de şampiyonluğu kovalayan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da Aytemiz Alanyaspor ile finalde karşılaşacak olan Trabzonspor'da transfer çalışmaları sürüyor. Bordo mavililerin gündemine gelen son ismin Edin Visca olduğu öne sürülmüştü. Bosnalı oyuncu ile ilgili ilk açıklama geldi.

Bu sezonki başarısıyla herkesi kıskandıran ve gelecek yıl için de kadro kurma çalışmalarına devam eden Trabzonspor'da birçok isim gündeme geliyor. Fırtına'nın daha önce de pek çok kez girişim yaptığı ancak sonuç alamadığı Edin Visca için yeniden İstanbul Başakşehir'e teklif götüreceği ve Bosna Hersekli oyuncunun da bu transfere sıcak baktığı iddia edildi. Gelecek sezon kontratının son senesine girecek olan deneyimli sağ açık önemli bir bonserbis ödenmeyeceği dile getirilmişti. Visca'nın menajeri Hadis Zubanovic , Burak Zihni'ye yıldız futbolcu için açıklamalarda bulundu.



Sadece söylenti

Edin Visca'nın geleceği ile ilgili olarak gazetemize konuşan Zubanovic; 'Bu spekülasyonlar sadece dedikodu. Herhangi bir gerçeklik payı yok. Edin şu an sadece Başakşehir ile şampiyonluğua odaklanmış durumda. Buraya çok emek verdi ve evinde gibi. Geleceğini düşğnmek adına çok vaktimiz var. Ve takımın önünde iki hedef var. Hem lig hem de UEFA Avrupa Ligi. Bunlar önemli hedefler ve Edin'in de düşüncesi öncelikle 10 sene civarında oynadığı kulübüne en üst düzey katkıyı sağlamak. Transferi konuşmak için henüz erken ve şu aşamada doğru değil. Her şeyden önce onun kişisel kariyerini etkileyecek bir adım atmamalıyız' ifadelerini kullandı.

edin visca


Edin Visca kimdir?

17 Şubat 1990 tarihinde Bosna Hersek'in Olovo kentinde dünyaya gelen Edin Visca, futbola FK Buducnost Banovici'de başladı. Ardından ilk transferini Zeljeznicar ile gerçekleştirdi. İki sezon sonra ise o zamanki adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan İstanbul Başakşehir'e imza attı. Belki de kendi de bu kadar önemli bir performans sergileyeceğine inanmazken tam 9 sezondur turuncu lacivertli formayı giydi. Yakaladığı istatistikler, takımı ile yaşadığı şampiyonluk mücadelelerinin yanısıra küme düşme tecrübesiyle kendini her fırsatta gösteren 30 yaşındaki futbolcu hem ülkesinde hem de Türkiye'de de yıln futbolcusu seçilmeyi de başardı. Sağ kanat ve sol kanatta oynayabilen Bosnalı yıldız, bu sezon çıktığı 40 maçta 15 kez rakip fileleri sarsıp 13 defa da asist yaptı. Bosna Hersek formasını da 50 maçta terletip 10 gol attı. Kontratı gelecek sezon sonunda bitiyor. Transfermarkt'taki güncel piyasa değeri 10.5 milyon euro. Visca daha önce Avrupa'nın birçok takımından teklif almasına rağmen kulübü kendisini bırakmadı ve son olarak 2016 yılında beş yıllık sözleşmeye imza attı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.