Trabzonspor'un ilgilendiği Guelor Kanga kimdir, kaç yaşında, kariyeri ve Transfermarkt profili

Trabzonspor'un ilgilendiği Guelor Kanga kimdir, kaç yaşında, kariyeri ve Transfermarkt profili
Şampiyonluk adaylarından biri olan Trabzonspor ikinci yarının kadro çalışmalarına başladı. Transferde düğmeye basan Fırtına, Sparta Prag'da forma giyen Guelor Kanga'yı listesine aldı. Peki Trabzonspor'un ilgilendiği Guelor Kanga kimdir, kaç yaşında, kariyeri ve Transfermarkt profili haberimizde.

Süper Lig'de gösterdiği performansla şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olan Trabzonspor'da transfer harekatı başladı. Bordo mavililer belirlediği mevkiler için girişimlerini hızlandırırken birçok isim listede yer alıyor. Bir futbolcu ise bu sıralamanın ilk basamağında. Sparta Prag'ın Gabonlu yıldızı Guelor Kanga, Fırtına'nın öncelikli hedefi. Bu sezon Çekya ligini sallayan Afrikalı oyuncu için ocak ayında sıkı bir pazarlık yapılacak. Peki Trabzonspor'un ilgilendiği Guelor Kanga kimdir, kaç yaşında, kariyeri ve Transfermarkt profili bu sayfada yer alıyor.

Ocak ayının gelmesiyle birlikte yapacağı takviyeler merakla beklenen Karadeniz temsilcisinde şampiyonluk mücadelesini sonuna kadar götürecek isimlerin kadroya eklenmesi bekleniyor. Ahmet Ağaoğlu döneminde aidiyeti yüksek, karakteri ve saha içinde performansıyla konuşulan isimlere imza attırılırken bir aylık sürede hangi futbolcuların transfer edileceği merak konusuydu. İlk girişim Guelor Kanga için yapılacak.


Guelor Kanga kimdir?

1 Eylül 1990 tarihinde Gabon'un Woleu-Ntem şehrine bağlı Woleu departmantında bulunan 20 bin nüfuslu (1993'te nüfus 22 bin olarak açıklandı) Oyem kentinde dünyaya geldi. Mangasport ile futbol hayatına başlayan Kanga ülkesinde Missile FC ve CF Mounana formaları giydi ve ilk yurt dışı serüvenini Rusya'nın Rostov ekibiyle yaşadı. Buradan Kızılyıldız'ın yolunu tutan 29 yaşındaki yıldız, 2017-2018 sezonunda Çekya ligine transfer oldu.

guelor kanga sparta prag transfermarkt


Deli dolu bir 10 numara!

Trabzonspor'un kadrosuna katmak istediği Guelor Kanga saha içinde amiane tabirle tam bir canavar. Bitmek bilmeyen enerjisi, öldürücü şutları ve pas trafiğine verdiği katkıyla maestro görevi görüyor. Sosa ve Mikel'den oluşan orta sahaya katıldığını varsayarsak muhteşem bir üçlü oluşacaltır. Kendi takım arkadaşlarıyla tartışacak kadar deli dolu bir profil çizen Kanga, Rusya'da oynadığı dönemde de taraftarlara orta parmak hareketi yapmıştı.

guelor kanga


Türkiye'de arkadaşları var

Transferde adı geçen deneyimli orta saha oyuncusunun Türkiye'ye gelmek adına karar vermesine yardımcı olacak iki arkadaşı bulunuyor. Bunlardan biri Galatasaray'da forma giyen milli takım arkadaşı Mario Lemina. Diğeri ise Yeni Malatyaspor'un dinamosu ve orta sahadaki patronu Mitchell Donald. Yukarıdaki fotoğrafa birlikteler. Uzun süredir ülkemizde oynayan Poko ve Sivassporlu Aaron Appindangoyé de Gabonlu. Keza Galatasaraylı Lemina da. Çekya liginden Süper Lig'e gelmek için Kanga'nın bu isimlere danışması bekleniyor.

guelor kanga trabzonspor


Guelor Kanga Transfermarkt profili

Çekya'nın en büyük takımlarından Sparta Prag'da forma giyen Guelor Kanga'nın transfer piyasasındaki değeri 5.5 mikyon euro olarak gözüküyor. 10 numara bölgesinde forma giyebilen 29 yaşındaki oyuncu orta sahanın merkezinde de görev alabiliyor. Rostov ile Rusya kupası kaldıran 1.67 boyundaki Afrikalı oyuncunun kariyerinde 204 maç bulunuyor. Söz konusu karşılaşmalarda 47 gol atıp 49 da asist yapan Kanga, milli takım formasını da 27 kez terletti ve 1 kez rakip fileleri sarsma başarısı gösterdi. Transfermarkt sıralmasına göre Gabonlu oyuncu Çekya liginin en pahalı beşinci oyuncusu konumunda.

guelor kanga trabzonspor

 

Guelor Kanga Trabzonspor'a gelir mi?

Bordo mavililerin listesinde ilk sıraya yazılan Kanga için bugün Fotomaç muhabiri Yunus Emre Sel transfer haberini verdi. Sezon başında istenen yıldız futbolcu için kulübü 4 milyon euro talep edince görüşmeler tıkanmıştı. Ancak sözleşmesinin son aylarına girecek olan Kanga'nın daha önce istenen ücretten çok daha aşağısına transferi de söz konusu olabilir. Bu da gerçekleşmezse sezon sonu bedelsiz olarak bordo mavililere imza atabilir. Trabzonspor daha önce Çekya liginden birçok oyuncu transfer etmişti.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.