Trabzonspor'un İngiltere paketi fos çıktı!

Trabzonspor'un İngiltere paketi fos çıktı!
Trabzonspor Süper Lig'in 12. haftasında Kayserispor ile berabere kalarak 2 puan daha kaybederken transfer edilen oyuncular hedef haline geldi. Taraftarların en çok tepki gösterdiği isimler arasında İngiltere'den büyük sükse ile Trabzon'a getirilen Afobe, Baker ve Diabate yer alıyor.

Yeni sezona Eddie Newton ile başlayan Trabzonspor'un hedefi bir kez daha şampiyonluğa oynamaktı. Bu nedenle birçok isim transfer edilirken özellikle önemli katkılar veren Jose Sosa ve Sörloth'un yerine getirilecek futbolcuların da bu kalitede olması gerekiyordu. Ancak transfer sezonundaki başarısızlığın iki kritik mevki özelinde de yapılması arka arkaya puan kayıplarını da beraberinde getirdi İngiltere'den getirilen üç futbolcudan verim alınamadı. Taraftar da duruma tepki göstermeye başladı. Artık sabırlar taşmak üzere.İlk yarının bitimine kadar yeni takviye yapma şansı bulunmayan bordo mavilileri zorlu karşılaşmalar da bekliyor. 


Güncel performansı beş sezon önce

Arjantinli maestronun yerine tercih edilen Lewis Baker, Ankaragücü maçında attığı frikik golünün dışında neredeyse varlık gösteremedi. Yıllık 700 bin euro alan ve menajerine de 70 bin euro verilen İngiliz futbolcunun güncel performansının beş sezon önce formasını giydiği Vitesse'de olması eleştirilerin odak noktası haline geldi. Baker son iki sezonda ise sadece 8 maça çıktı. Chelsea'den kiralanacak oyuncular konusunda çıkan birçok spekülasyonun ardından imza atan deneyimli futbolcu Kayseri karşısında da yokları oynadı.


Afobe'den Sörloth çıkmadı!

Trabzonspor tarihine imza atan bir performansla hem gol krallığını kazanan hem de rekor bir bonservis karşılığı Leipzig'e transfer olan Sörloth'un yerine en uç nokta Afobe'ye teslim edildi. İngiliz golcü çift haneleri son olarak beş sezon önce gördü. Güncel performansı olarak da geride kalan sezonda 33 maç kaçırdı. Kendisine ödenen para ise 1.3 milyon euro garanti para ve 140 bin euro menajer ücreti oldu. Taraftar herkesin Sörloth gibi ekstra bir performans gösteremeyeceğini kabul etse de son golünü Fenerbahçe'ye atan Afobe haftalardır sahada yok dercesine forma giyiyor.


Diabate hala hazır değil!

Bu sezonun en maliyetli transferlerinden biri olarak bordo mavililere imza atan Fousseni Diabate, Eddie Newton döneminde dahil olmak üzere kısıtlı bir süre aldı. Abdullah Avcı da bir süre şans vermediği Maliliyi dün sahaya sürdü ancak beklentilerinin karşılığını kısıtlı ölçüde aldı. 10 haftadır hala hazır hale gelemeyen ve takım arkadaşlarıyla uyumlu bir görüntü çizemeyen kanat oyuncusu için 3 senelik 3 milyon euro garanti ücret ve 1.6 milyon euro civaında da bonservis ödenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.