Trabzonspor'un kiralık oyuncuları ne durumda? 2. Lig ve 3. Lig'de bile...

Trabzonspor'un kiralık oyuncuları ne durumda? 2. Lig ve 3. Lig'de bile...
Başkan Ahmet Ağaoğlu her ne kadar yabancı kısıtlamasının değiştirilmesini ve bunun kademeli olarak 8'e inmesini isteyip bunu da alt yapıya dayandırsa da takımdan kiralık giden isimlerin birçoğlu istenen seviyede değil. Hatta 2. Lig ve 3. Lig'de dahi sürekli oynamayan çok futbolcu var. Yaşı 23-24 olup takımla tek bir resmi maça çıkmamasına rağmen hala Trabzonspor bünyesinde kontratı bulunanlar da cabası. İşte kiralıklarda son durum...

Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür, Uğurcan Çakır ve her ne kadar son dönemde gösterdiği kötü performansla takımda yer alan Hüseyin Türkmen'in ardından yeni yıldızlar çıkarması beklenen Trabzonspor alt yapısında forma giyip kiralanan oyuncuların birçoğu hayal kırıklığı yaşatıyor.Gelecek adına yatırım yapılan ve büyük umutların olduğu genç isimlerin büyük çoğunluğu kendi takımında dahi forma şansı bulamıyor. Hem de 2. Lig ve 3. Lig seviyelerinde. Bu futbolcuların bordo mavili kulübe dönüşleri ya da geldiklerinde alınacak kararlar merakla bekleniyor. İşte kiralıklardaki son durumlar ve oyuncuların elde ettiği istatistikler...

Tunahan Ergül: 7 Şubat 2000 doğumlu olan 21 yaşındaki futbolcu Trabzonspor alt yapısından 3. Lig takımlarından İçel İdmanyurdu'na kiralandı. Çıktığı 29 karşılaşmada henüz gol ve asist katkısı yapamadı. 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Sami Can Özkan: Daha önce 1461 Trabzon ve Muğlaspor'da forma giyen 22 yaşındaki futbolcu Adıyamanspor'da fazla oynama şansı bulamadı. Bu sezon sadece 8'i lig olmak üzere toplam 9 maça çıktı. Gol veya asist katkısı yapamadı. Sözleşmesi gelecek sezonun sonunda tamamlanacak.

Berkay Sefa Kara: Fenerbahçe alt yapısından yetiştikten sonra Ofspor'a transfer olan ve Trabzonspor alt yapısına geçiş yapan 22 yaşındaki futbolcu GMG Kastamonu sonrasında bu sezon başında Hekimoğlu Trabzon'a kiralandı. Sağ kanat oyuncusu 24 maçta sadece 2 gol 1 asist yapabildi. Sadece 2 karşılaşmaya ilk 11'de çıktı.

Koray Kılınç: Sezonun ilk yarısında oynadığı Turgutluspor'da performansı ile umut veren 21 yaşındaki futbolcu İstanbulspor'da aynı formu gösteremedi. 7 maçta toplam 100 dakika süre aldı ve sadece 1 kez rakip fileleri havalandırabildi. Hiçbir maça ilk 11'de başlayamadı.

koray kılınç

Talha Reşat Bulut: Bu sezon Tokat temsilcilerinden Erbaaspor'a kiralanan Talha Reşat Bulut sadece 5 maça ilk 11'de başlayıp 18 mücadelede forma giydi. 2 kez gol sevinci yaşadı.

Ahmet Eren: Çankaya FK'dan sonra bu sezon başında Nevşehir Belediyespor'a kiralanan sol bek ve sol kanat oyuncusu oynadığı 25 maçta 2 asist yapabildi. Onun da sözleşmesi gelcek sezon soonunda bitiyor.

Behlül Aydın: Trabzonspor alt yapısından a takıma yükselecek yetenekler arasında en potansiyelli isimlerden biri olması beklenen 20 yaşındaki futbolcu önce Sancaktepe sonra ise Pendikspor'a kiralandı. İki takımda çıktığı toplam 22 maçta 4 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Ancak Pendikspor'da 13 maçın sadece 3'üne ilk 11'de başlayabildi.

Hüseyin Mert Kurt: Çankaya FK'ya kiralanan isimlerden biriydi ancak devre arasında 1954 Kelkit Belediyespor'un yolunu tuttu. O da kadroda sürekli forma giyme şansı bulamadı ve sadece 11 maçta 3 kez ilk 11'de başladı.

Tayyip Ebrar Cumur: Sezon başında İstanbulspor'a kiralandı. Umutlar büyüktü ancak toplam oynadığı süre 7 maç civarında oldu. Sarı siyahlılar play-off mücadelesini sürdürürken Ebrar'dan sadece 578 dakika faydalandı. Gol ve asist katkısı ise alamadı.

Furkan Yıldırım: Umut vaat eden isimlerden biri olmasına rağmen beklenen patlamayı yapamayan 23 yaşındaki futbolcu Hekimoğlu Trabzon'da sadece 3 maça çıkabildi.

abdurrahim dursun

Abdurrahim Dursun: 1. Lig temsilcilerinden Bandırmaspor'un kiraladığı sol bek, kiralık oyuncular arasında en istikrarlı isimlerden biri oldu ancak onun da Trabzonspor'a dönüp dönmeyeceği soru işareti. 23 mücadelede yer aldı. 1 gol attı.

Yunus Emre Çakır: Trabzonspor ile 24 yaşına kadar bir maçı dahi yok ancak kontratı hala bordo mavili kulüpte. 24 Erzincanspor'da 25 maçta şans bulan Yunus Emre en çok süre alan isim oldu.

Burak Temir: Büyük umutlarla Trabzonspor'a alınan ancak beklenen patlamayı yapamayan Burak Temir 27 maçta sadece 6 kez rakip fileleri sarstı. 21 yaşında olması bir süre daha şans verilebileceğini gösteriyor.

Murat Cem Akpınar: İstanbulspor'a gitmesi beklenirken Kocaelispor'a kiralanan 22 yaşındaki futbolcu yeşil siyahlı ekipte sürekli forma giyen oyuncular arasında yer aldı. 2 gol ve 2 asistle takımına katkı sağladı.

İsmail Karakaş: 22 yaşındaki futbolcu da bu sezonu iki farklı takımda geçiren isimlerdeni. Kahta 02'den sonra Çankaya FK'ya kiralandı. İki takımda toplam 16 maça çıkabildi.

Ali Osman Karnapoğlu: Komşu şehir Rize'nin temsilcilerinden Pazarspor'un kiraladığı genç stoper 29 karşılaşmaya çıktı. Sözleşmesi 2023 yılına kadar devam ediyor. 

Ahmet Hakan Sevinç: Yine iki takıma kiralanan futbolculardan biri olan Ahmet Hakan Sevinç 19 maçta sadece 2 gol atabildi. Toplam 3 karşılaşmada ilk 11'de başlayabildi.

Doğukan Delimehmet: Çankaya'nın kiraladığı oyuncular arasında yer alan Doğukan da fazla süre şansı bulamayanlardan. Yaklaşık 8 maçlık süre elde edebildi. 1 gol attı.

Azat Kuckar: 20 yaşındaki kaleci bu sezon hiçbir maçta forma giyemedi. 

Rahmi Anıl Başaran: Bu sezon başında 270 bin euroya Balıkesir'den alınan ve ardından da Bandırma'ya kiralanan golcü futbolcu bu sezon sadece 1 gol atabildi. Aldığı süre de sadece 557 dakika oldu.

İsmail Cem Kara: Şanlıurfaspor'un kadrosuna kattığı kanat oyuncusu 20 karşılaşmaya çıktı ancak sadece 10 mücadele kadar süre alabildi. Ne gol ne asist katkısı sağladı.

Taha Tunç: 30 bin lira bonservisle Pendikspor'dan alınan Taha Tunç devre arasında Hekimoğlu Trabzon'a kiralandı. Ancak orada sadece 1 maç oynayabildi.

Salih Kavrazlı: Altınordu'dan büyük umutlarla transfer edilen ve önce lisans sorununa takılıp sonra da yaşadığı hastalık sebebiyle forma şansı bulamayan Salih de devre arası Hekimoğlu Trabzon'a gitti. 6 karşılaşmaya çıkıp 1 de gol attı.

Ahmet Canbaz: Ünal Karaman döneminde Trabzonspor'a transfer edilen isimlerden biri oldu. Devre arasında Ümraniyespor'a kiralandı. Burada 370 dakika oynayıp 2 gol attı. Ancak sakatlık kabusu bir kez daha yakasını bırakmadı.

Muhammet Taha Tepe: Turgutluspor'da forma giydiği ilk maçın ardından omzundan yaşadığı sakatlıkla ikinci karşılaşmaya çıkamayan ardından Pendikspor'a karşı kalesini koruyan 20 yaşındaki kaleci iki haftadır eldivenlerini giyiyor. 4 maçta 9 gol yedi.

kerem baykuş
 

Kerem Baykuş: Bu sezon beklentilerin daha da yükseldiği genç futbolcunun forma şansı da yüksek ihtimal görülüyordu ancak beklenen olmadı. O da Koray ve Ebrar ile birlikte İstanbulspor'un yolunu tuttu. Sarı siyahlılardaki performansı istenen gibi olmadı. Sadece cezlı oyuncuların olduğu haftalarda ilk 11'de başladı. 24 Şubat'ta oynanan Akhisar mücadelesinin ardından forma şansı bulamadı. Son iki maçta da kadroya alınmadı.

Ahmet Baha Bilgin: Yomraspor'a kiralanan 20 yaşındaki futbolcu oynadığı 7 maçın ardından yaşadığı sakatlıkla birlikte uzun süre sahalardan uzak kaldı. Trabzonspor ile 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.