Trabzonspor'un santraforu kim olacak? Hangi isim daha yakın

Trabzonspor'un santraforu kim olacak? Hangi isim daha yakın
Stopere Campi'yi alan ve bir ismi daha kadrosuna katması beklenen Trabzonspor'da santrafor transferi taraftarın ilk gündem maddesi. Ön plana çıkan beş forvet oyuncusundan hangisi bordo mavili formaya daha yakın? İşte yanıtı...

Bir ay önce başlayan transfer döneminde önemli takviyelerle kadrosunu güçlendiren Trabzonspor'da Obi Mikel bombası Süper Lig'i sallamıştı. Dün uzun süredir uğraşılan Gaston Campi'nin de transferinin sona ermesiyle rahat bir nefes alan yönetimin hedefinde artık forvet var. Birçok ismin geçtiği mevki için beş aday gündemde. Bu oyuncular Felipe Caicedo, Vedad Ibisevic, Salomon Kalou, Jonathas ve Adam Szalai...

Felipe Caicedo: Ekvatorlu oyuncu geride kalan sezonda 38 maça çıktı ve 9 gol kaydetti. 30 yaşında olan ve hızı ile ön plana çıkan Caicedo, Lazio'nun hem değer hem de maaş olarak en yüksek basamaklarında yer alan futbolcularından birisi. Bir sezon daha kontratı bulunuyor. Lazio'nun para kazanması için tek dönemi var. Ocak ayından itibaren istediği kulüple görüşebilir. Brüt 3 milyon 148 bin euro kazanan Caicedo'nun net maaşı 1 milyon 700 bin euro. Trabzonspor'un maaş skalasında önemli bir seviye.

Vedad Ibisevic: Yıllardır kazıyarak oluşturduğu Bundesliga kariyerinin en verimli dönemlerinde olmasa da üst düzey bir noktada. Geçen sezon attığı goller ve asistlerle ön plana çıkmayı yine başardı. Bosnalı oyuncu ceza sahasındaki bitiriciliği ile adı geçen diğer forvetlerin önünde. Takımından 2 milyon 990 bin euro brüt maaş alan tecrübeli futbolcunun net kazancı ise 1 milyon 585 bin euro. Hertha Berlin'in en çok kazanan oyuncusu olan Ibisevic kontratını mayıs ayında bir seneliğine uzattı.

Salomon Kalou: Ibisevic ile aynı takımda oynuyor. Yıllanmış şarap misali oynadıkça açılan Kalou geçen sezon 33 maçta 8 gol kaydetti. Santrafor mevkisi yanında kanatlarda da  oynayabilen ve arkadaşlarına yaptığı servislerle ön planda olan Fildişili oyuncu takımda bulunan Afrikalılar ile uyum sürecini kısa sürede atlatabilir. Alman ekibinde brüt 2 milyon 700 bin euro maaşı bulunan deneyimli futbolcu 1 milyon 478 bin euro net kazanıyor.

Adam Szalai: İstatistiklerli ile Trabzonspor taraftarının şimdiden set çektiği Macar oyuncu çift haneli gol sayılarını neredeyse 8 sezondur göremiyor. Her sene 15 civarı golü bulunan Rodallega'yı elden çıkaran bordo mavililerin bu hamlesi gereksiz görülebilir ve tepki çekebiir. Ibisevic gibi kontratını mayıs ayında uzattı. Hoffenheim'in en çok kazanan ikinci oyuncusu olan tecrübeli santrafor 3 milyon euro brüt maaş alıyor. Net ücret ise 1 milyon 590 bin euro.

Jonathas: Geçen sezonu Corinthias ile birlikte Hannover'da geçiren 30 yaşındaki santraforun sakatlıkları göz korkutucu. Brezilyalı forvet kulübünün en çok kazanan futbolcusu. Szalai gibi 3 milyon euro brüt ve 1 milyon 590 bin euro net maaşı bulunan sambacıyı elden çıkarmak isteyen yeşil siyahlı ekip Fırtına için kolaylık sağlayabilir.

Değerlendirme: Yukarıda yazılan santraforlardan transferi en mümkün olan futbolcu Jonathas. Diğer isimlerin takımlarında kalma ihtimali yüksek. Brezilaylı santrafor sürekli lif sakatlıkları yaşadı. Eğer transfer edilirse büyük bir risk olacak. Maaş konusunda da Almanya'da kazanılan ücretlerle hemen hemen aynı seviyede maaş önerisi yapması beklenen Trabzonspor'un fark yaratacak bir proje sunması gerekiyor. Fırtına en son Rodallega'da 1.3 milyon euroya kadar çıkmıştı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.