Trabzonspor'un son 3 sezonuna damga vurdu! Anthony Nwakaeme kimdir?

Trabzonspor'un son 3 sezonuna damga vurdu! Anthony Nwakaeme kimdir?
Hapoel Beer Sheva'dan geldiği günlerde kimse ondan böyle bir performans beklemiyordu belki de. İsrail ligini domine eden bir kariyeri bulunsa da Süper Lig için soru işaretiydi. Trabzonspor formasını sırtına geçirmesi biraz geç oldu ancak Galatasaray maçından itibaren başlayan Türkiye serüveni onun için muazzam ilerliyor. Son olarak dün attığı golle rüştünü bir kez daha ispatlayan Anthony Nwakaeme'nin kim olduğu merak konusu haline geldi ve internette de binlerce sorgulama yapılıyor. Peki, Anthony Nwakaeme k

Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin en karlı transferlerinden biri olan Anthony Nwakaeme her geçen gün kendisini hayran bırakmaya devam ediyor. Bordo mavililerin Nijeryalı futbolcusu bir filmi andıran kariyere de sahip. Romanya ikinci liginde oynayıp amatör maçta keşfedildi. Bir dönem Roma'ya imza atacaktı ama olmadı. 40 senedir şampiyon olamayan Beer Sheva'ya üç sezonda üç lig zaferi getirip Avrupa kupalarında oynattı. Trabzonspor'da ise bambaşka bir kimliğe büründü. Geç keşfedilse de herkesin gözünün pasını silen deneyimli yıldız dün de muhteşem bir gol atmayı başardı. İşte 'Bay Beyin' lakaplı Nwakaeme'nin hayatı...


 


Hücuma geçince Roma devreye girdi!

Ağabeyi Dickson Nwakaeme gibi futbol oynamaya hevesi olan Anthony, Nijerya'daki futbol akademisinde ilk olarak beğenilmedi ancak sonrasında geçtiği hücum hattında büyük bir beğeni topladı. Gençlik yıllarında Danimarka ve İsveç'in ardından İtalyan devi Roma'nın kapısından döndü. Serie A'nın en büyük takımlarından biriyle idmanlara çıkan ve çok da beğenilen Nwakaeme, menajeri ve kulübü arasında çıkan sorun sebebiyle bu fırsatı kaçırdı. Belki de kariyerinin en önemli adımı olacaktı ve şu anda farklı bir konumda bulunacaktı.

anthony nwakaeme


Materazzi'nin babası kaderini değiştirdi

İtalya'daki yıllarında Nijeryalı oyuncunun kaderini İtalya'nın ünlü stoperi Materazzi'nin babası Giuseppe Materazzi değiştirdi. Deneyimli futbolcu 21 yaşında profesyonel olma şansını elde ettiği dönemi çok geç olarak değerlendirerek; Bana seçenekler sundu ve ardından Romanya'ya götürdü. Bir futbolcu için çok geç de olsa, 21 yaşında profesyonel olma şansı elde ettim. Cluj'a transfer olduğumda, henüz maça çıkmamama rağmen beğenilmemiş ve kiralık olarak ikinci lige gönderilmiştim. Kariyerim adına ilk parlama şansımı da burada buldum." diyor.

anthony nwakaeme


FCSB de olmadı!

Yeniden döndüğü Cluj'da istenmeyene adam haline gelen Nwakaeme Concordia ile çıktığı idmanlarda beğenilmedi. Bir kez daha kısa süre oynadığı Cluj'un formasını giydiği dönemde skora katkısı ile göz kamaştırdı. O dönemki adı Steaua Bükreş, şimdiki FCSB kendisini transfer etmek istedi ancak mali şartlar bunu mümkün kılmayınca Afrikalı oyuncunun adresi İsrail oldu. Keşfedilmesi de amatör küme maçında gerçekleşti.


 

Geç keşfedildi

Bazı futbolcular, yetenekleri, geçtikleri yollar ve karşılarına çıkan fırsatlar ile küçük yaştan itibaren çok büyük bir kariyere sahip olabilirler. Bazılarıysa, çoğu zaman ellerinde olmayan nedenlerden ötürü, yeteneklerini sergilemek için keşfedilmeyi beklerler. Anthony Nwakaeme de bu futbolculardan biriydi.

Raanana çatısı altında 55 maça çıkan yıldız futbolcu, 13 gollük performansıyla ülkenin futbol otoritelerinin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Takvim yaprakları 2015 yılını gösterdiğinde, Nijeryalı oyuncu için Beer Sheva macerası başlıyordu...

anthony nwakaeme


 

Beer Sheva ile 3 şampiyonluk yaşadı, Avrupa sahnesinde yıldızını parlattı

Nwakaeme, Beer Sheva günlerine şu ifadelerle ışık tutuyor:

"40 yılı aşkın süredir şampiyon olamayan bir kulübe gelmiştim. İyi yönetilen, kaliteli bir ekipti. Orada üç yıl geçirdim ve üç kez lig şampiyonluğu yaşadım. Yerel çapta, şampiyonluklarımın yanında üç kupa daha kazanmıştım. Sakatlıklarla boğuşmuş olsam da, benim için unutulmaz yıllardı."

Hapoel Beer Sheva formasıyla 134 kez sahne alan tecrübeli futbolcu, 47 kez ağları havalandırmayı ve 30 kez de arkadaşlarına servis yapmayı başardı. Burada çıktığı Devler Ligi eleme maçlarında 8 kez tabelaya etki eden Nwakaeme, 2016-2017 sezonunda Avrupa sahnesinde yıldızını parlattı. Nijeryalı oyuncunun takımı Hapoel Beer Sheva, İtalyan devi Inter'i hem iç sahada hem de deplasmanda devirmeyi başarmıştı. İsrail'de, 2-0'dan gelerek 3-2 kazandıkları maçta takımı adına beraberlik golünü atan Nwakaeme, son 32 turunda Beşiktaş'a karşı forma giydi.


anthony nwakaeme


Beer Sheva'yı kurtaramadı

İsrail'de, siyah-beyazlı ekibin 3-1 kazandığı maçta da 90 dakika giyen yıldız futbolcu, Türkiye serüveninde genellikle etkili maçlar çıkarttığı Beşiktaş'a karşı ilk golünü o yıl attı. Vodafone Park'ta oynanan maçta Hapoel Beer Sheva'nın tek sayısının altına imza atan Nwakaeme, takımının 2-1'lik mağlubiyetine engel olamamıştı.


İdolü Ronaldinho

2018 yazında Trabzonspor'a imza atan Nwakaeme, henüz ikinci maçında Galatasaray'a karşı 2 gol ve 1 asistlik performansıyla dikkatleri üzerine toplamıştı. Ronaldinho'yu andıran bilek hareketleri, top hakimiyeti ve oyun zekasını sahada birleştirmeyi başaran Nijeryalı oyuncu, büyük futbol efsanesine hayranlığını şu şekilde dile getirmişti:

"Ronaldinho, her anlamda benim idolümdü. Onu kelimelerle anlatmam, hayranlığımı tarif etmem mümkün değil. Ronaldinho'yu izlerken mutluluktan ağlıyordum. Ben de onun gibi çalım atmaktan, rakiplerimi geçmekten büyük keyif alıyorum"


anthony nwakaeme


Beşiktaş'ı seviyor

Trabzonspor formasıyla 94 maçı geride bırakan Nwakaeme, tamı tamına 58 gole etki ederek (31 gol - 27 asist) bordo-mavili taraftarların son yıllarda en sevdiği yıldızlarından biri haline geldi. Son olarak, Beşiktaş maçında gösterdiği performansla adından söz ettiren Nwakaeme, siyah-beyazlılara karşı çıktığı 6 maçta 5 gole doğrudan katkı sağlamayı başardı.



Ünal Karaman onu değiştirdi

Trabzonspor, Nwakaeme için yalnızca iyi performans gösterdiği kulüplerden biri değil, futbolunu geliştirmesine de yardımcı olan bir durak oldu. Kulübün basın organlarına yaptığı açıklamada, Romanya ve İsrail maceralarında iyi bir hücum oyuncusu olduğunu belirten yıldız, futbolu iki yönlü oynaması gerektiğini Ünal Karaman'dan öğrendiğini anlatıyor:

"Rakiplerimi savunma alışkanlığına sahip bir oyuncu değildim. Hep ileri gitmeyi düşünürdüm. Trabzonspor'a geldikten sonra gördüm ki, teknik direktörümüz Ünal Karaman benden savunmaya da katkı vermemi bekliyor. Zamanla, sahada yaptıklarımın bana da yeterli gelmediğini fark ettim ve onun beklentilerine uymaya başladım. Artık oyunu her noktada oynuyorum."


2 kupayı müzeye götürdü

Yaklaşık 10 yıldır kupa hasreti çeken Trabzonspor, Nijeryalı yeteneğinin de dahil olduğu oyuncu grubuyla birkaç ayda hem Türkiye Kupası'nı, hem de Süper Kupa'yı müzesine götürmeyi başardı. 2022 yılına kadar kontratı devam eden Nwakaeme, geldiği günden bu yana gösterdiği istikrarı bu sezon da devam ettirerek takımına fayda sağlıyor. Bu başarısında en büyük payın da annesinde olduğunu düşünüyor:

"Her zorda kaldığımda annemi ararım. Ne zaman bir öğüte ihtiyacım olsa, annem hep benim yanımda olur. Başıma ne gelirse gelsin, onunla konuştuğumda iyi olacağımı bilirim. Annem, bana her zaman doğru yolu göstermiştir."


Rekora hazırlık yapıyor

Kariyerinde, "bir kulüpte yaptığı en fazla asist" rekorunu Trabzonspor'da kırmaya hazırlanan tecrübeli futbolcu, etkileyici oyununu biraz da 'kader' sayesinde bizlerle buluşturdu. Trabzonspor'a transferinden hemen önce Çin'den teklif aldığını ifade eden Nwakaeme, Hapoel başkanının ricasına uyarak bir süre daha takımda kaldığını ve ardından Trabzonspor'a transfer olduğunu belirtti. 2018 yılında, 1.1 milyon euro'ya Karadeniz ekibinin kadrosuna dahil olan Anthony Nwakaeme, geldiği günden bu yana Trabzonspor'un tabelaya en çok katkı veren futbolcusu konumunda.

TRTSPOR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.