Trabzonspor'un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu

Trabzonspor'un yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu
Trabzonspor'un 73. genel kurulunda yeni başkan belli oldu. Buna göre Ahmet Ağaoğlu rakibi Metin Kaya'nın önünde tarihi bir farkla başkan seçilirken 1691 oyun 1329'unu aldı.

Kayserispor'u 4-0 yenerek moral bulan Trabzonspor'da yeni başkan da belirlendi. Bordo mavililerin 50 senelik tarihindeki 17. başkanı Ahmet Ağaoğlu oldu. Hayri Gür Spor Salonu'nda toplam 16 sandıkta bin 691 üye oy kullanırken, 1559 oy geçerli sayıldı. Genel kurulda 17.00'de oy verme işleminin bitmesinin ardından 2.5 saat saat süren sayım sonucunda divan başkanı İlhami Algan, Ahmet Ağaoğlu'nun 1329 oy alarak başkan seçildiğini açıkladı. Diğer aday Metin Kaya 211, bağımsız yönetim kurulu adayı Levent Sekban ise 19 oy aldı. 7 bin 578 üyenin oy kullanma hakkı bulunurken, bin 691 delege sandığa gitti. 7. sandıkta 871 oya ulaşan Ağaoğlu, başkanlığı garantiledi.

'Para ikinci planda kalacak
BAşkanlığa seçilen Ahmet Ağaoğlu, ilk röportajını A Spor'a verdi. Yunus Emre Sel'e özel konuşan Ağaoğlu, "Bu göreve davetiye ile gelmedim. Trabzonspor gibi büyük bir kulübe başkanlığı nasip ettiği için Allah'a şükrediyorum. Önceliğimiz kulübün maddi durumu. Önümüzdeki süreç sıkıntılı. Ancak Karadeniz insanında umudun bittiği yerde hırs başlar. Bizim bölgemizin insanı için imkansız diye bir şey yoktur. Bu topraklara aittir bu laf. Öyle bir gün gelecek ki Türkiye'deki her futbolcu bizde oynamak için can atacak. Para ikinci planda kalacak" ifadesini kullandı.

'Allah'a şükür dedim'
Ağaoğlu, takımdaki yıldızların gönderileceği iddiaları için, "Benim ağzımdan böyle bir şey çıkmadı. Yıldızlara veda diye bir şey yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Devam eden lig süreci var. Belki esprili olacak ama Kayserispor maçında kazanılan 4-0'lık maça tabii ki çok sevindim. Tabelaya baktıktan sonra borç 841, eksi 2 milyon daha dedim ve 'Allah'a şükür' diyerek çıktım. Bizim her şeye ihtiyacımız var. Kavganın içine bizi kimse çekemez. Bu bizim ruhumuza aykırı. Lig sonuna kadar teknik heyet, yıldız futbolcular, yıldız olmayan futbolcular, oradaki mücadele o platformda devam edecek" diye konuştu.
.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.