Trabzonspor'un yeni hocası Brezilyalı mı olacak? Carlos Dunga kimdir

Trabzonspor'un yeni hocası Brezilyalı mı olacak? Carlos Dunga kimdir
Son maçında Kasımpaşa karşısında 5-2'lik ağır bir yenilgi alan Trabzonspor'da sezon bitiminde takımın başına gelecek isim için flaş bir iddia ortaya atıldı. Bordo mavililer Brezilyalı Carlos Dunga ile tamasa geçti. Peki Dunga kimdir, hangi takımlarda oynamıştır ve hangi kulüpleri çalıştırmıştır? Detaylar haberimizde.

Trabzonspor yeni sezon hazırlıklarına erkenden başladı. Bordo mavili takımda yönetim yeni hocayı belirlemek ve rotasını ona göre çizmek istiyor. Daha önce pek çok teknik adam ismi geçse de Carlos Dunga ismi ön plana çıkmaya başladı.Brezilyalı teknik adamı takımın başına getirmek istediği öne sürülen Başkan Ahmet Ağaoğlu ve ekibinin ilk görüşmeden olumlu sonuç aldığı ve Dunga ile anlaşma zemini için görüşmeyi sürdürdüğü iddia edildi.

Brezilya Milli Takımı ile iki farklı dönemde çalışan Carlos Dunga bir Copa America bir de Konfederasyon Kupası kazanma başarısını gösterdi. Ancak kulüp kariyerinde sadece Internacional'de görev yaptı. Futbola başladığı kulüp olan kırmızı beyazlılarla kötü bir performans çizen Dunga'nın ömrü 25 maçtı.

dunga

Carlos Dunga kimdir?


Gerçek adı Carlos Caetano Bledorn Verri olan Dunga 31 Ekim 1963 tarihinde Ijui'de dünyaya geldi. Futbolculuk hayatında orta saha ve ön liberoda görev yapan Brezilyalı antrenör, kariyerinde Internacionaş, Corinthians, Santos, Pisa,Fiorentina, Pescara, Stuttgart, Jubilo Iwata formaları giydi. Dunga milli takım formaısyla Dünya Kupası ve Federasyon Kupası kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.