Trabzonspor'un yeni teknik direktörü kim olacak? Adaylar ve ihtimalleri

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü kim olacak? Adaylar ve ihtimalleri
Geride kalan sezonu 5. olarak tamamlayan ve Rıza Çalımbay'ın ayrılmasıyla yeni bir teknik direktör arayışında olan Trabzonspor'da birden çok aday var ancak henüz bir anlaşma yok. Muhabirimiz Burak Zihni bordo mavililerle adı anılan isimleri sizler için derledi.

Gelecek sezona iddialı ve üst sıralara oynayacak bir oluşum içerisine girecek olan Trabzonspor'da ilk adım teknik direktör. Bordo mavili yönetim geldiği günden bu yana mali sıkıntılarla boğuştu, boğuşmaya da devam ediyor. Bu sebeple teknik direktörlük konusu geri planda kaldı. Sezonun tamamlanmasıyla birlikte artık somut adımların atılması ve yeni haftayla birlikte takımın başına geçecek ismin belli olması bekleniyor. Kamuoyunda adı geçen adaylar arasında ise Giray Bulak, Samet Aybaba, Fatih Tekke ve Tamer Tuna yer alıyor.

Teknik direktör konusunda da temkinli adımlar atmak amacında olan yönetim, maliyeti ucuz isimlerden bir portföy oluşturdu. Daha önce Trabzonspor'a hizmet eden ve görev yapan isimlerden birinin bu koltuğa oturmasını isteyen bordo mavili kurmaylar aidiyet olarak da kendisini buraya ait hisseden biri ile çalışmak amacında.

giray bulak

Giray Bulak: Trabzonlu teknik direktörler arasında yer alan Giray Bulak son dönemlerde başarılarıyla gündemde olmadı. Genelde yorumculuktaki sözleriyle hatırlanan Bulak için Trabzonspor taraftarının büyük bir tepkisi de var. Özellikle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve geçen sezon Rizespor ile yaşanan küme düşe husumetinde yeşil mavililerden yana tavır koyması bordo mavililer tarafından Bulak'a veto sebebi. Gelme ihtimali düşük.

samet aybaba

Samet Aybaba: Daha önce Trabzonspor'da çalışan isimlerden biri olan ve o dönemde yenilenen takım ile Türkiye Kupası'nı kazanarak önemli bir başarıya imza atan Samet Aybaba'nın adı yeniden tahtaya yazıldı. Sivasspor ile gösterdiği performansla adından bir kez daha söz ettiren Aybaba'nın Bursaspor ile görüştüğü de iddia ediliyor. Taraftar tarafında ise olumlu düşünenler de var olumsuz düşünen de. Ancak çoğunluk gelirse takımı ayağa kaldıracağı görüşünde birleşiyor. Beşiktaş'ın bu noktaya gelişindeki 'menemen ustası' olarak tanımlanan Aybaba, bir feda dönemini de Trabzonspor'da geçirebilir.

tamer tuna

Tamer Tuna: Göztepe ile elde ettiği sıralama ile herkesin takdirini kazanan Tamer Tuna da daha önce Trabzonspor formasını giyen futbolculardan birisi. Şenol Güneş'in yardımcılığından sonra neler yapacağı merak edilen Tuna sarı kırmızılılara önemli bir çıkış yakalattı. Maliyeti konusunda da yönetimi üzmeyecek olması artı bir nokta. Bordo mavili taraftarlar kendisine şans verilmesi gerektiği noktasında birleşiyor.

fatih tekke

Fatih Tekke: Her Trabzonsporlunun olduğu gibi kendisinin de içinde yaradır. Daha uzun forma giymek, goller atmak ve gol kralı olmak isterdi elbette ama olmadı. Trabzonspor'un eski kaptanı ve golcüsü Fatih Tekke 'düşer' tahtasına yazılan Denizlispor'a bir mucize ile gelecek sezon için de aynı ligde mücadele etme hakkını getirdi. Bu mucizenin ardından takımı ile anılması da heyecanı artırdı. Taraftarlar kendisini takımın başında görmek istiyor. Karakteri, bilgisi ve disiplini ile tribünlere en yakın isim. Yönetimin Fatih Tekke ile ilgili insiyatifi henüz açıklığa kavuşmadı ancak her şey bir telefona bakar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.