Trabzonspor'a Faslı stoper! Manuel Da Costa kimdir?

Trabzonspor'a Faslı stoper! Manuel Da Costa kimdir?
Ligin ikinci yarısı başlamadan kadrosuna bir stoper takviyesi yapmayı planlayan Trabzonspor'un gündemine son gelen isim Manuel Da Costa oldu. Peki Manuel Da Costa kimdir? Kaç yaşında, hangi takımlarda oynadı ve nereli? Transfermarkt bilgileri de haberimizde.

Süper Lig'de ilk devreyi üçüncü sırada tamamlayan ve ilk bombasını Badou Ndiaye ile patlayan Trabzonspor artık gözünü stopere çevirdi. Birçok isimle temas halinde bulunan ve katkı vereceğine inandığı futbolcuları listesine alan Fırtına'ya daha önce Sivasspor ve Başakşehir formaları da giyen Manuel Da Costa önerildi. Suudi Arabistan'uın Ittihad takımıyla kontratını fesheden Faslı futbolcu şu an serbesti. Bordo mavililer bunu avantaj olarak kullanıp transferi bitirebilir.
 


Manuel Da Costa kimdir?

6 Mayıs 1986 tarihinde Fransa'nın Saint-Max kentinde dünyaya gelen Manuel Da Costa'nın gerçek adı Manuel Marouan da Costa Trindade Senoussi'dir. Futbola AS Nancy kulübünde başladı. Burada da profesyonel oldu. İlk transferini 1.5 milyon euro karşılığında PSV'ye gerçekleştirdi ve Hollanda'da parlayarak 4.5 milyon euroya Fiorentina'nın yolunu tuttu. Sampdoria ile ikinci İtalya macerasını kiralık olarak geçirdi. West Ham United'ın 2.7 milyon euro ödeyerek kadrosuna kattığı Faslı futbolcu, Rusya liginde de Lokomotiv Moskova formasını terletti. Portekiz ligin ekiplerinden Nacional'a kiralandı. Türkiye'ye Sivasspor ile merhaba diyen deneyimli oyuncu, Yunanistan'da da oynadı. Ülkenin en önemli futbol kulübü Olimpiakos ile sözleşme imzaladı. İkinci Türkiye kariyerinde ise bu kez tercihi Başakşehir oldu. Devre arasında 4.5 milyon euroya Suudi Arabistan ligi takımlarından Ittihad'a son transferini yaptı ve geçen hafta sözleşmesini feshetti. Kariyerinde 1 Fransa Kupası şampiyonluğu, 2 Hollanda ligi şampiyonluğu ve 2 Yunan ligi şampiyonluğu bulunuyor. Boyu 1.91 olan da Costa'nın ağırlğı ise 85 kilo.

 

manuel da costa trabzonspor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.