Trabzonspor'a transferde kötü haber! Gelir beklenen oyuncuda flaş gelişme

Trabzonspor'a transferde kötü haber! Gelir beklenen oyuncuda flaş gelişme
 DAMGA Editörü
Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da gelecek oyuncular kadar gidecek isimler de büyük önem taşıyor. Bonservis beklenen futbolculardan birinde ise flaş gelişme yaşandı.

Bu akşam İstanbul'da sezonun son maçına çıkacak olan Trabzonspor'da hedef genç oyuncuların son durumunu görebilmek. Teknik Direktör Nenad Bjelica da dün yaptığı basın toplantısında yeni isimlere şans vereceğini ifade etmişti. Saat 20.00'de başlayacak Başakşehir karşılaşması Bein Sports 1'den canlı yayınlanacak.


25 günde 5 transfer

Dün basın mensuplarının karşısına geçerek hem takımın mevcut durumundan hem planlarından hem de transferden bahseden Bjelica, 30 Haziran'daki ilk antrenmanda 5-6 yeni oyuncuyu getirmek istediklerini ifade etti. Hırvat teknik adam; "Takıma 6-7 oyuncu katmayı düşünüyoruz. Tabii bu sayı aramızdan ayrılacak oyuncuların durumuna göre değişkenlik gösterir. Panathinaikos'tan Dimitrios Kourbelis aramıza katılacak. Kourbelis, 6 ve 8 numara pozisyonunda oynayan bir oyuncu. Bizim sistemimize uygun. Panathinaikos'ta son zamanlarda daha ofansif oynadı. Yunanistan Milli Takımı'nda da savunma pozisyonunda görev yaptı. Bazı oyuncularla yaptığımız görüşmeler ileri boyuta ulaştı. 30 Haziran'da yapacağımız idmanda 5-6 oyuncu muhtemelen bizimle olacak." dedi.

İlk transfer Dimitrios Kourbelis

Trabzonspor transfer dönemini Yunan yıldız Dimitrios Kourbelis ile açıyor. Bordo mavililer sözleşmesi sona erdikten sonra kaptanlığını yaptığı Panathinaikos ile kontrat yenilemeyen 29 yaşındaki oyuncuyu kısa süre içerisinde KAP'a bildirerek süreci resmiyete kavuşturacak. 6.5 sezon yeşil beyazlı ekibin formasını giyen deneyimli yıldızın 900-950 bin euro civarında yıllık ücret kazanması bekleniyor.

Gidecek isimlerin kesinleşmesi bekleniyor

Gelecek sezon için yapılacak takviyelerde gidecek oyuncular da belirleyici rol oynayacak. Şu an sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan oyunculardan biri olan Stefano Denswil'in Surinam Milli Takımı ile antrenmanlar yaptığı öğrenildi. Yıldız isim için Bjelica her ne kadar "Bizimle olmasını bekliyoruz" dese de hakkında medyada fesih görüşmeleri yapıldığı yazıyor. Diğer yandan Maxi Gomez'in talipleri var. İspanya'dan Celta Vigo ve Espanyol devrede. Bardhi'ye de teklif gelmesi halinde kolaylık sağlanması gündemde.

desnwil.jpg
Stefano Denswil ve Ridgeciano Haps

Sıcak para beklentisi var

Sezon başında kiralanan iki isimden gelmesi beklenen bonservisler de transferde bütçe oluşturmak adına büyük önem taşıyor. Al Taawoun'da forma giyen Flavip ile Sharjah FC'de başarılı bir dönemi geride bırakan Djaniny için toplamda 76 milyon liranın kasaya konulması gündemde.

Djaniny'de kötü haber

Galatasaray ile İstanbul'da oynanan karşılaşma öncesi takımın kampından ayrılarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne giderek Sharjah FC ile kiralık anlaşması sağlayan Djaniny, kısa sürede 3 kupa sevinci yaşadı. Başarılı sezonda kısa süre içerisinde iyi bir katkı da veren Afrikalı yıldızın sezon sonundaki durumu da merak konusu haline gelmişti. Kulübün satın alma opsiyonunu kullanıp kullanmayacağı konusundaki sürecin nasıl işleyeceği Trabzonspor'un da rotasını çizmesi adına önemli rol oynayacaktı. Ancak beklenmeyen bir gelişme yaşandı.

343727548-790129702682304-4056895649708580014-n.jpg
Djaniny Sharjah FC

Teknik direktör sorunu

Birleşik Arap Emirlikleri'nde futbola adını altın harflerle yazdıran ve 3 farklı takımla birçok başarı yakalayan Cosmin Olaroiu şu an Sharjah FC'yi çalıştırıyor. Djaniny'i takımda görmek isteyip kulübün kiralamasını sağlayan Rumen teknik adamın sezon bitimi sonrasında sağlık sorunları nedeniyle İspanya'ya gittiği ve burada bir dizi testten geçeceği öğrenildi. Çıkacak sonuca göre takımında kalıp kalmayacağına karar verilecek. Eğer görev yapabileceği onaylanırsa Djaniny hakkında da son sözü olumlu olarak söylemesi bekleniyor. Aksi sonuçta ise yeni teknik direktörün düşüncesi öne çıkacak. Yönetim de hoca konusunu bir an önce netliğe kavuşturarak önüne bakmayı hedefliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.