Trabzonspor'da ayrılık üstüne ayrılık! Yazın büyük operasyon var

Trabzonspor'da ayrılık üstüne ayrılık! Yazın büyük operasyon var
 DAMGA Editörü
Trendyol Süper Lig'de gelecek sezonu düşünmeye ve planlamaya devam eden Trabzonspor, birçok oyuncusuyla yollarını ayıracak. Ancak ilk 3 isim kesinleşti. Peki, bordo mavililer hangi oyuncularla yeniden anlaşmayacak? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Nenad Bjelica ile başladığı sezonda Abdullah Avcı ile yoluna devam eden Trabzonspor, son lig maçında Pendikspor'u 2-0 yenerek Avrupa iddiasını sürdürdü. Gelecek yıl Avrupa'da olmak isteyen bordo mavililerde kadro çalışmaları da devam ediyor. Gelecek oyuncular kadar yolların ayrılması beklenen bazı isimler var. Bazıları ise kesin gibi. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Kiralıklar belli değil

Trabzonspor'un bu sezon kadrosuna kattığı kiralık oyuncuların durumu netlik kazanmadı. Ebere Paul Onuachu'nun yüksek piyasa değeri ve kontrat beklentisinin yanı sıra farklı takımlar tarafından da istenmesi sürecin önündeki en büyük engel. Berat Özdemir performansıyla henüz teknik heyetin karar almasında etkili olamadı. Yerli oyuncuların daha da önem kazanacağı gelecek sezon öncesinde bordo mavililer yazın kararını vermek zorunda. Thomas Meunier'in transferi sonrasında yedeğe düşen Mehmet Can Aydın'ın 1.4 milyon euroluk satın alma opsiyonunun kullanılıp kullanılmayacağı da kesinlik kazanmadı. Filip Benkovic ise gitmesi beklenen ilk futbolcu.

Pepe'nin maliyeti yüksek

Takıma sezon başı katılan ve ekonomik anlamda bir hayli zorlayıcı konumda bulunan Nicolas Pepe de 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. Fildişili yıldız henüz tam bir katkı veremezken 8 karşılaşmada 2 gol atıp 1 de asist yaptı. Kendisi hakkındaki kararın sezon sonunda Abdullah Avcı tarafından verilmesi bekleniyor. Ancak tasarrufa gidilirse kendisiyle anlaşmak için masaya oturulmaması bekleniyor.

Kiralananlarla yollar ayrılacak

Trabzonspor'un sezon başında ve devre arasında kiraladığı oyuncuların büyük bölümü ile yollar ayrılacak. Flavio, Kourbelis, Teklic, Maxi Gomez ve Mountassir Lahtimi'nin talipleri çıkması halinde yeniden kiralanmaları ya da bonservisleriyle gönderilmesi gündemde. Brezilylı orta saha oyuncusuyla masaya oturulmayacak. Kariyerini Suudi Arabistan veya ülkesinde sürdürmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.