Trabzonspor'da bir transfer açıklandı, iki isim için girişim var

Trabzonspor'da bir transfer açıklandı, iki isim için girişim var
Transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor iki Afrikalı futbolcuyu gündemine alıp girişimlere başladı. Bir Afrika asıllı oyuncunun da transferi resmen açıklandı.

Kadrosuna bir orta saha oyuncusu ve bir de santrafor takviyesi yapmak isteyen Trabzonspor iki Afrikalı futbolcu için girişimlere başladı. Bunlardan ilki daha önce ülkemizde de forma giyen Oumar Niasse. Senegalli futbolcunun kulübü tarafından istenmemesi avantaj olarak görülüyor ancak yüksek maaşının aşağı çekilmesi için çaba gösteriliyor. Diğeri ise Sparta Prag'ın yıldızı Guelor Kanga. Yusuf Yazıcı'nın transferi konusunda takasla gelecek olan Edgar da Lille tarafından resmi açıklama ile duyuruldu.

Everton tamam
Trabzonspor yönetimi, bir yıllık sözleşmesi kaldığı için futbolcuyu satmak isteyen Everton'u kiralama konusunda ikna etmeyi başardı. Ancak 29 yaşındaki Oumar Niasse ile yıllık maaşla ilgili pazarlıklar devam ediyor. Golcü atağı sürüyor. Bordo- mavililer, Sörloth'un Prag maçındaki performansından memnun kalırken, yine de üç kulvarda yarış için bitirici bir golcü transferi düşünüyor. Bu doğrultuda öncelikli hedef Everton'da 5. santrfor konumuna düşen Niasse. Trabzonspor yönetimi, bir yıllık sözleşmesi kaldığı için futbolcuyu satmak isteyen Everton'u kiralama konusunda ikna etmeyi başardı. Ancak 29 yaşındaki Senegalli ile yıllık maaşla ilgili pazarlıklar devam ediyor. İngiliz ekibinden yılda 1.4 milyon euro kazanan 1.82 boyundaki yıldızın Fırtına'dan 2 milyon euro istediği öğrenildi. Ama bordo-mavililerin 750 bin euro önerdiği belirtiliyor.

Kanga bombası
10 ve 6 numara pozisyonlarında oynayabilen Guelor Kanga için Sparta Prag ile masaya oturulacağı belirtiliyor. Tecrübeli oyuncu hem Yusuf, hem Onazi’nin boşluğunu doldurabilir. Forvet transferi için girişimlerini sürdüren Trabzonspor'un yeni bir hamle yapabileceği belirtiliyor. Yusuf Yazıcı'nın Lille'e gitmesinin ardından bu bölgede sıkıntı yaşanabileceğinin sinyallerinin gelmesi sonrası yönetimin hamle kararı aldığı öne sürüldü. Teknik direktör Ünal Karaman'ın '6 numara' da oynayabilecek bir '10 numara' istediği, bu doğrultuda Guelor Kanga'nın ismini verdiği belirtildi. Sparta Prag ile oynanan ilk maçta bordo-mavili takıma gol atan Kanga'nın iki bölgede de etkili oyunu nedeniyle listeye girdiği dile getirildi.

Bir yıllık daha sözleşmesi var
Kanga ilk karşılaşmada son derece etkili bir performans sergilemiş ve herkesin dikkatini çekmişti. Karaman'ın bu sürpriz isteği sonrasında Karadeniz ekibinin kurmaylarının Sparta Prag ile perşembe günü Trabzon'da oynanacak maçta Çekya ekibi ile Kanga için resmi pazarlıkları yapacağı belirtildi. Prag'ın elenmesinin Kanga'nın transferini kolaylaştırıcı etken olacağı belirtilirken, Trabzonspor'un bu transferi yakın bir zamanda noktalamayı amaçladığı ve buna göre hazırlık yaptığı ifade edildi. 28 yaşındaki Gabonlu yıldızın 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor.

Edgar açıklandı
Lille, Yusuf Yazıcı transferi için yapılan anlaşmada Trabzonspor'a verilen 25 yaşındaki Benin asıllı Portekizli stoper Edgar Miguel Le'in ayrılığını resmen açıkladı. Fransız ekibi, 2017'de Portekiz'in Belenenses takımına 3.5 milyon euro ödeyerek 1.82 boyundaki oyuncuyu transfer etmişti. Karadeniz ekibinin yönetimi, Portekizli savunma oyuncusunu kiralayacak.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.