Trabzonspor'da ilk ayrılık gerçekleşti, sırada diğerleri var! Açıklama bekleniyor

Trabzonspor'da ilk ayrılık gerçekleşti, sırada diğerleri var! Açıklama bekleniyor
Süper Lig'de bu sezon mücadele ettiği kadro bütçesiyle tarihin en pahalı oyuncu grubuna sahip olan Trabzonspor'da maliyeti aşağı indirme çalışmaları başladı. Bordo mavililer yollarını ayırmayı planladığı isimlerle ilgili olarak adımları atıyor. Onlardan ilki Jean Evrard Kouassi oldu. Fırtına, sezon başında Karagümrük'e kiraladığı Fildişili futbolcusunu eski takımına göndermeye hazırlanıyor. Anlaşmanın büyük aşamada gerçekleştiği ve artık açıklama beklendiği öğrenildi.

Bu sezon istediği sonuçları elde edemeyerek eleştirilerin hedefi haline gelen Trabzonspor'da kadro maliyetini düşürme konusunda çalışmalar başlamıştı. Olağan genel kurul sonrasında açıklamalarda bulunan Başkan Ahmet Ağaoğlu, 40 milyon euro çıtasını 30 milyon euro bandına çekmeye çalışacaklarını işaret ederek ayrılıklar yaşanabileceğinin sinyallerini vermişti. Ve ilk isim belli oldu. Geride kalan sezonun devre arasında Çin'den bedelsiz olarak transfer edilen Jean Evrard Kouassi bu ülkeye geri dönecek.

jean evrard kouassi



Hiçbir varlık gösteremedi

Trabzonspor forması giydikten sonra 22 kez sahada yer alan Jean Evrard Kouassi, bugüne kadar gösterdiği performansla herkesi hayal kırıklığına uğrattı. 28 yaşındaki futbolcu sadece 1 gol atıp 1 asist yapabildi. Ardından kampta gösterdiği verimsiz görüntü sonrasında Karagümrük'e kiralandı.


 

Trabzonspor'a gol attı

Sezon başında Karagümrük'ün 700 bin euro garanti ücret ve başarıya bağlı olarak 300 bin euro ek koşulla kadrosuna katmasının ardından Kouassi İstanbul ekibinde 13 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 4 gol atıp 1 de asist yapma başarısı gösterdi. Fileleri sarstığı bir maç da kiralık geldiği Trabzonspor'a karşıydı.


 

Çin'de iz bıraktı

Daha önce Çin liginde iki takımda oynayan Kouassi, adını buradaki performansıyla duyurdu. Asya'daki kariyerinde 143 maçta 60 gol atıp 29 da asist yapan Afrikalı oyuncu yeniden bu turnuvada top koşturacak.


jean evrard kouassi


Geri dönüyor

TRT Spor'dan Barış Yurduseven'in haberine göre Trabzonspor, Çin'den aldığı Kouassi'yi yine bu ülkeye gönderecek. Karagümrük'ten alınan izinle satışı gerçekleştirilen kanat oyuncusu hakkındaki anlaşmanın kısa sürede gerçekleşmesi bekleniyor. Çin'de transfer dönemi 16 Ocak'ta başlıyor.


 

Sırada diğer isimler var

Kouassi'nin kontratından sıyrılmak üzere olan Trabzonspor'da ayrılıklar devam edecek. Takımda performansıyla katkı konusunda sınıfta kalan birkaç ismin daha gönderilmesi bekleniyor. Gündemdeki en sıcak oyuncu ise Djaniny. Arap takımlarının kendisine gösterdiği ilgiyi artık resmiyete dökmesi gerekiyor. Beklenti ise 2-3 milyon euro civarında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.