Trabzonspor'da kritik hafta! Transfer harekatı başlıyor - 4 Ocak 2021 son dakika transfer haberleri

Trabzonspor'da kritik hafta! Transfer harekatı başlıyor - 4 Ocak 2021 son dakika transfer haberleri
4 Ocak 2021 Pazartesi son dakika Trabzonspor transfer haberleri | Dün İstanbul'da karşılaştığı Fatih Karagümrük'ü 2-1 yenerek bir rakibinin daha iç sahadaki namağlup apoletini söken Trabzonspor'da transfer harekatı da başlıyor. Devre arası olmaması sebebiyle elini çabuk tutmak isteyen yönetimin yarın başlayacak olan tescil dönemi için gündeminde dört orta saha bulunuyor: Berat Özdemir, Yunus Mallı, Guido Pizarro ve Enzo Perez.

Süper Lig'de oynadığı 16. maçta yılın ilk galibiyetini alan Trabzonspor'da Fatih Karagümrük'ü yenmenin sevinci yaşanıyor. Bordo mavililer Galatasaray karşısında alınan mağlubiyetin getirdiği karabulutları dağıtmayı başardı. Göztepe'yi de yenerek bay haftasına girecek olan Fırtına'da transfer dönemi de bir hayli hareketli geçecek. Yönetimin Abdullah Avcı'dan gelen rapor üzerine yöneldiği isimler arasında Berat Özdemir, Yunus Mallı, Guido Pizarro ve Enzo Perez bulunuyor. Ancak bu transferleri de bitirmek kağıt üzerindeki gibi kolay değil. Yoğun bir mesai Ağaoğlu ve ekibini bekliyor.


En yakın isim Berat Özdemir

Koronavirüs testlerinde sorun olduğu için Çaykur Rizespor ile oynanan maçın kadrosuna alınmayan Berat Özdemir bordo mavililere en yakın isim olarak göze çarpıyor. 2-2.5 milyon euro bonservisin yanısıra bir oyuncusunu da kiralık olarak vermeyi planladığı Ankara ekibinin kapısını çalan Trabzonspor'un girişimleri sürüyor. Meksika'da gösterdiği performansı CONCACAF Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu ile taçlandıran Guido Pizarro ön liberodaki eksikliği giderebilmesi için gündeme alındı. Sezon sonu sözleşmesinin bitecek olması avantaj. Ucuz bir maliyetle takıma kazandırılabilir. Arjantinli oyuncu gibi haziran aydında serbest kalacak isimlerden biri de Yunus Mallı. Gurbetçi futbolcu için de yine bonservis ödenmesi gerekiyor. Enzo Perez'in ise 2023'e kadar kontratı var. Son oynanan Boca Juniors derbisinde oyundan atılan deneyimli futbolcunun transferinde de sıcak saatler yaşanabilir.


 

Berat Özdemir kimdir?

Son iki sezondur Türk futbolunun bahsettiği isimlerden biri olan Berat Özdemir 23 Mayıs 1998 tarihinde Kayseri'de doğmuştur. 22 yaşındadır. Boyu 1.87 cm'dir. Futbola şu anda oynadığı Gençlerbirliği alt yapısında başlamıştır. Bir sezon Hacettepe'ye kiralık gittikten sonra da A takımla maçlara çıkmaya başlamıştır. Ön libero ve merkez orta sahada görev yapabilen Berat 10 numarada da oynayabildiği biliniyor. Türkiye U19 ve U21 formalarını 13 kez terletti. 2022 yılının haziran ayına kadar kulübüyle sözleşmesi var.



 

Guido Pizarro kimdir?

Tam adı Guido Hernán Pizarro Demestri olan Gudio Pizarro 26 Şubat 1990 tarihinde Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te doğmuştur. Futbola da Lanus alt yapısında başlamış, burada da profesyonel olarak ilk imzasını atmıştır. 2013 yılında Meksika'nın Tigres takımına yaptığı transferle ilk yurt dışı deneyimini yaşamıştır. Sevilla tarafından keşfedilen Arjantinli orta saha 1 yıl sonra Tigres'e geri döndü. Bugüne kadar toplamda 20.4 milyon euroluk bonservis ödendi kendisi için. Boyu 1.86 cm'dir. Arjantin Milli Takımı formasını 4 kez terletmiştir. Kariyerinde kazndığı tüm kupalar Meksikada'dır. 3 lig, 1 Clausura, 1 Meksika Kupası kazanmıştır. Geçtiğimiz günlerde Los Angeles FC ile oynanan maçı kazanan Tigres ile de CONCACAF Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadı.



 

Enzo Perez kimdir?

Tam adı Enzo Nicolás Pérez olan Enzo Perez, 22 Şubat 1986 tarihinde Arjantin'in Mendoza şehrinde dünyaya geldi. Futbola ülkesi takımlarından Godoy Cruz'da başladı ve buradan Estudiantes'e transfer oldu. Benfica'nın keşiflerinden biri olan deneyimli futbolcu Estudiantes'te bir sezon kiralık geçirdiği sezonun ardından Portekiz temsilcisiyle kendini dünya futbolunda ezberletti ve 25 milyon euroya Valencia'nın yolunu tuttu. 2017 yılında River Plate tarafından 2.5 milyon euroya bonservisi alındı. Böylelikle ülkesinde üçüncü takımın formasını giymiş oldu. Sert kişikiği ile tanınan Perez'in birçok kupası da bulunuyor. Benfica ile 2 Portekiz Ligi, 1 Portekiz Kupası, 2 Portekiz Lig Kupası ve 1 Portekiz Süper Kupası kazandı. River Plate ile 1 Copa Argentina, 1 Arjantin Lupası, 1 Recopa Sudamericana ve 1 Libertadores şampiyonluğu yaşadı. Ayrıca Estudiantes ile de Güney Amerika'nın en büyüğü olmayı başardı.



Yunus Mallı kimdir?

Gurbetçi bir ailenin oğlu olarak 24 Şubat 1992 tarihinde Almanya'nın Kassel kentinde dünyaya gelmiştir. Futbola Sportfreunde Fasanenhof alt yapısında başlamış ve buradan önce Kassel alt yapısına ve ssonrasında da Borussia Mönchengladbach alt yapısına transfer olmuştur. İlk profesyonel imzasını ise Mainz ile atmıştır. Beş sezon başarıyla giydiği formasının ardından Wolfsburg'a 12.5 milyon euroluk bonservis karşılığı yaptığı transferle yeşil beyazlıların futbolcusu olmuştur. Geçen sezonu Union Berlin'de kiralık geçirmiştir. Bu yıl ise sadece 63 dakika süre alabilmiştir. Milli takım formasını 25 kez teretmiştir ve 1 gol kaydetmiştir. Boyu 1,79 cm olan Yunus 10 numaranın yanısıra kanatlarda da oynayabilmektedir. Amcası İlhan Mallı aynı zamanda amcasıdır. Almanya ile U17 Avrupa şampiyonluğu bulunmaktadır. Burak Zihni

Bu haber Gazete Damga tarafından yazılmıştır. Kaynak göstermeden kullanmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.