Trabzonspor'da Mohamed Elneny endişesi: Maliyet, sakatlık ve istikrarsızlık

Trabzonspor'da Mohamed Elneny endişesi: Maliyet, sakatlık ve istikrarsızlık
 DAMGA Editörü
Transferde hızlı adımlar atarak sezonun ikinci yarısında güçlü bir kadro ile mücadele etmek isteyen Trabzonspor'da gündemin ilk sırasında Mohamed Elneny var ancak Mısırlı futbolcu hakkında birçok endişe de mevcut. Zira son 2 sezonu neredeyse yok.

Abdullah Avcı ile birlikte yeni sezonda hem şampiyonluk mücadelesi vermek hem de Avrupa kupalarında yer almak isteyen Trabzonspor, Türkiye Kupası'nı da müzesine götürmeyi hedefliyor. Bordo mavililer bir an önce elini çabuk tutarak operasyonu tamamlamak için kolları sıvadı. Ancak ilk etapta gönderilmesi gerekenler var ve adımlar atılmaya başlandı. Diğer yandan birçok futbolcunun adı Karadeniz ekibine yazılıyor. Onlar arasında Mohamed Elneny de bulunuyor. Fakat kendisine yönelik olarak pek çok soru işareti de gündeme geldi.

Öncelik gideceklerde

Trabzonspor kadrosuna katacağı isimlerden önce muhakkak kontenjan açmalı. Kadroda bulunan yabancı futbolcuların sayısı, TFF'nin getirdiği kuraldan dahi fazla. Çünkü lisansı çıkarılmayan Orsic ve Bakic'in de olduğu düşünülürse en az bir oyuncu fazla ayrılmalı. Gözler özellikle defans ve 10 numarada olacak. Fernandez, Benkovic, Larsen, Bakasetas, Bardhi, Teklic ve Kourbelis'in ayrılma ihtinalleri bulunuyor.

Elneny gündemde

Orta sahasını güçlü kılmak ve rakipleri ile korakor mücadele etmek isteyen Trabzonspor'un listesine giren son isim Mohamed Elneny oldu. Deneymli çalıştırıcı Abdullah Avcı'nın Beşikltaş'tayken de çalıştığı Mısırlı yıldız için Arsenal ile kısa süre içerisinde görüşmeler başlayacak. Ancak Arap oyuncu ile ilgili gelişen süreç bazı problemleri de berbaberine getiriyor. 31 yaşındaki futbolcunun maliyeti, sakatlığı ve istikrarsızlığı şimdiden konuşuluyor.

Sakatlığı büyük problem, istikrarı yok

Ön libero ve orta sahanın merkezinde oynayabilen Mohamed Elneny için son sezon kabus gibi geçti. Tam 37 maçta Arsenal ve Mısır formalarından uzak kaldı. Aldığı süre de 352 dakika olarak kayıtlara geçti. Bu da 4 karşılaşmaya dahi denk değil. Premier Lig'deki son 90 dakikası hemen hemen 1.5 sene önce Fulham'a karşı. Londra temsilcisi o mücadeleden 2-1 galip ayrılmıştı. 9 Ocak 2023'te Oxford United karşısında da Federasyon Kupası maçına çıkan yıldız isim o günden bu yana hiçbir maçın tamamında oynamadı.

Maliyeti yüksek

Trabzonspor'un kadrosuna katabilmek için gündemine aldığı Mohamed Elneny'nin 3.5 yıllık kontrat üzerinden 3-3.5 milyon euro ödeme yapılmasını talep ettiği yönündeki iddialar medyada yer aldı. Kısa süre önce Nicolas Pepe başta olmak üzere son dönemde birçok maliyetli isimden istediği verimi alamayan bordo mavililerde taraftar da kendisine sıcak bakmıyor. Sürecin nasıl devam edeceği ve olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı merak konusu haline geldi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.