Trabzonspor'da sıkıntılı günler! Bu enkazı kim kaldıracak?

Trabzonspor'da sıkıntılı günler! Bu enkazı kim kaldıracak?
Geçen sezonu ikinci tamamlayıp Türkiye Kupası'nı da müzesine götüren Trabzonspor sadece birkaç ayda tepetakla bir şekilde tersine gitmeye başladı. Yapılan hatalı transferler sonrasında ligde alınan kötü sonuçlar takımı küme düşme hattına götürürken kupada Adana Demirspor mağlubiyeti bardağı taşıran son damla oldu. Devre arası transferinin beklendiği bordo mavililerde ise esas konu maliyetli oyuncular.

Ünal Karaman'ı gönderdikten sonra yoluna Hüseyin Çimşir ile de vam eden ancak şampiyonluğu kaptıran Trabzonspor, yine de başarılı bir adım atmak adına umutlu sinyaller vermişti. Bu sezon yıllardır ulaşamadığı zafer için yapılanmaya giden bordo mavililerde kadroya katılan isimlerin performanssızlığı önce Eddie Newton'u yedi ardından da yeni teknik direktör Abdullah Avcı'yı da topun ağzına getirdi. Deneyimli hoca şampiyon tamamlanan sezonun ardından Türkiye Kupası'na veda edilmesine yönelik olarak yönetime göndermelerde bulunup oyuncu kalitesi ve kadro mühendisliğindeki yetersizlikten yakınmıştı. Devre arası transferini kurtuluş reçetesi olarak gören yönetimin yeni hamleler yapması için elini rahatlatması gerekiyor. Ancak maliyetli oyuncuların fazla olması bu konuda engel teşkil edebilir.


flavio trabzonspor

Kadro dışı kaldılar!

Dün Trabzonspor resmi sitesinden yapılan kamuoyuna duyuru başlıklı haberde Bilal Başacıkoğlu, Fousseni Diabate ve Stiven Plaza'nın performans konusundaki yetersizlikleri sonrasında kadro dışı bırakıldıkları açıklanmıştı. Kayserispor'un sözleşmesini feshetmesi sonrasında kadroya dahil edilen genç futbolcu bugüne kadar ileri gitme konusunda hiçbir gelişme kaydedemedi ve olduğu yerde saydı. Yıllık maliyeti ise 3 milyon lira civarında. Yaklaşık 300 bin euro maaşı var. Stiven Plaza ise kiralık olmasına rağmen iki senede 1 milyon 290 bin euro ücret alacak. Gönderilememesindeki ana etken de bu. Trabzonspor Ekvadorlu oyuncuyu daha önce bu sebepten dolayı gönderememişti. Çünkü Plaza parasının tamamını istedi. Malili Diabate ise tam bir çıkmaz. Bonservisinin yanısıra 1 milyon euro da yıllık alan kanat oyuncusunun nasıl bir yol izlenerek başka takıma transferinin gerçekleştirileceği merak konusu. Fesih söz konusu olursa zarar büyük. Bonservisi ile alınması konusunda ise hangi takımın 12 haftadır hazır olmayan bir oyuncuya para vereceği konsundaki ihtimal ise düşük.


diabate trabzonspor

Kiralıklar da dert oldu

Trabzonspor'un ekonomik anlamda ileri gitme politkası dahilinde aldığı kiralık oyuncuların performansı da iç açıcı değil. Marlon'un vasatı aşamayan formunun yanısıra kazandığı 500 bin euroya yakın ücret var. Ayrıca takımın bu sezonki en eleştirilen isimlerinden biri haline gelen Lewis Baker 700 bin euro kazanıyor. Sörloth sonrası gol yollarında ilaç olması beklenen Afobe ise 1 milyon 300 bin euro maaşla oynuyor. Ayrıca 3 yılda toplam 4 milyon euro kazanacak Djaniny da hala hazır değil. Toplam maliyeti 4.5 milyon euro olan Flavio da topun ağzına gelebilir. Yönetimin elini az da olsa rahatlaten tek konu Majid Hosseini ve Gaston Campi'nin sezon sonu bitecek sözleşmeleri nedeniyle elden rahat çıkarılma ihtimalleri.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.