Trabzonspor'da Simon Deli gelişmesi! Transferdeki son durum...

Trabzonspor'da Simon Deli gelişmesi! Transferdeki son durum...
Vitor Hugo ve Edgar Ié'nin yanına hem tecrübeli hem de rotasyonda kullanabileceği bir isim transfer etmek isteyen Trabzonspor, Simon Deli için Club Brugge ile görüşmelere başladı. Bordo mavililerin oyuncuyla hemen hemen tüm konularda mütabık kaldığı ve kulübünü ikna edebilmek için çaba gösterdiği öğrenildi.

Bruno Peres, Marek Hamsik, Andreas Cornelius ve Gervinho gibi önemli yıldızları kadrosuna katan Trabzonspor'da stoper çalışmaları da sürüyor. Geçen sezonun adından en çok söz ettiren stoper tandemini oluşturan Vitor Hugo ve Edar Ié'ye alternatif bulmak isteyen teknik heyet ve yönetim, Simon Deli'yi listesine dahil etmişti. Fildişili oyuncunun kulübü ve menajeri ile pazarlıklar da başladı. Fırtına bir imzaya daha yakın.


Takımdan ayrılmak istiyor

Club Brugge'den ayrılan isimlerden biri olmasına kesin gözle bakılan Afrikalı stoper, yeni bir maceraya atılmak ve kendini yeniden ispat etmek amacında. Belçika basını da mavi siyahlı ekibin deneyimli stoperden gelecek parayı beklediğini ve maksimum değerle göndermek istediklerini yazıyor. Geçen sezon Slavia Prag formasını kiralık olarak giyen Deli'nin yeni adresi büyük ölçüde Türkiye olacak gibi görünüyor.


simon deli trabzonspor


 

Oyuncuyla anlaşma tamam gibi

Kısa süre önce başlayan pazarlıklarla birlikte önemli bir mesafe kat eden Karadeniz ekibi, daha önce takımda forma giyen Zokora ve Bamba'nın ardından bir Fildişili futbolcuyu daha kadrosuna katmaya yakın. Yapılan toplantılarda birçok konuda anlaşma sağlandığı ve artık Club Brugge'ün kararının beklendiği öğrenildi. Hatta Simon Deli'nin bu hafta içerisinde de İstanbul'a geleceği öne sürüldü.


simon deli trabzonspor

Simon Deli kimdir?

Tam adı Simon Désiré Sylvanus Deli olan Simon Deli, 27 Ekim 1991 tarihinde Fildişi Sahilleri'nin başkenti Abidjan'da dünyaya geldi. Ülkesinin Africa Sports takımında futbola başlayan AC Sparta Praha B'ye transfer oldu. SK Dynamo Ceske Budejovice ve 1.FK Příbram'da kiralık forma giydi. Ardından A takımda kendine yer buldu. 2019 yazında 2.5 milyon euro karşılığında Club Brugge'a transfer oldu. Geçen sezonun ikinci yarısında transfer edildiği Slavia Prag'da kiralık olarak forma giydi. Kariyerinde 236 maça çıktı. 8 gol ve 8 asistlik katkı yaptı. Boyu 1.92 metredir. Kariyerinde 3 Çekya ligi, 3 Çekya Kupası ve 2 de Belçika Kupası kazandı. Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.