Trabzonspor'da transfer operasyonu başladı! Hedefte o isimler var ama...

Trabzonspor'da transfer operasyonu başladı! Hedefte o isimler var ama...
 DAMGA Editörü
Trendyol Süper Lig'in ilk yarısını 30 puanla üçüncü sırada tamamlayan Trabzonspor, devre arasındaki transfer çalışmalarına başladı. Bordo mavililerin gündemi bir hayli yoğun ancak elden çıkarılması gereken isimlerin ayrılış süreci sancılı olabilir.

Başakşehir ile evinde oynadığı karşılaşmada Pelkas'ın golü ile yenik duruma düşen Trabzonspor, beraberliği Batista Mendy'nin ayağından gelen golle kurtarmıştı. Bordo mavililer 1-1'lik eşitlikle ayrıldığı karşılaşmanın ardından devreyi de 3'üncü basamakta tamamladı. 30 puanı bulunan bordo mavililerin zirve ile arasındaki farkı kapatma planları, Türkiye Kupası'nda mutlu sona ulaşma ve Avrupa kupalarına katılma hedefi için vereceği mücadele için transfer çalışmaları da dört koldan başladı. Ancak hamlelerin yapılması için ayrılıkların yaşanması şart.

Defans hattına yenileme

Trabzonspor'da takviye yapılması beklenen ilk bölge defans. Teknik Direktör Abdullah Avcı, oyun kurmayı becerebilen, hamleleri ile de stoper tandeminde Denswil'e eşlik edebilecek bir isim arıyor. Mendy'i bu bölgede oynatmayı sürdüren deneyimli çalıştırıcının listesinde birçok aday var ancak hem Joaquin Fernandez hem de Filip Benkovic'in elden çıkarılması gerekiyor. Eğer ayrılık yaşanmazsa takviye imkansız.

Oyun kurucu orta saha isteği

Marek Hamsik tarzında bir orta saha takviyesi yapmayı hedefleyen Abdullah Avcı'nın bu talebi konusunda da çalışmalar devam ediyor. Ancak burada da yine kontenjan sıkıntısı mevcut. Gözler özellikle Kourbelis ve Bardhi'de. İki isimden birinin ayrılması bekleniyor. Yunan oyuncuya ülkesinden talipler çıktı. Kuzey Makedonyalı ofansif orta sahaya ise eski hocası Nenad Bjelica kancayı taktı. Union Berlin'in kısa sürede içerisinde resmi teklif yapması gündemde.

Forvet üçlenecek

Onuachu'nun Afrika Kupası'ndaki durumuna bakmaksızın her halükarda forvet transferi yapmayı hedefleyen teknik heyet, Enis Destan ile de ileri hattı güçlendirmek amacında. Kalitesi yüksek ve golcülüğü üst düzey bir isim hakkında girişimler başladı. Başkan Ertuğrul Doğan'ın tekrar kiralama teklifi yapacaklarını açıkladığı Nijeryalı forvetin geleceğine yönelik her senaryoya da hazırlık yapılacak. Diğer yandan Orsic'in lisansının çıkarılması nedeniyle kadrodan ek bir ismin daha kontenjan dışı kalması, satılması, kiralanması veya sözleşmesinin feshedilmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.