Trabzonspor'dan flaş transfer girişimi! Marvelous Nakamba kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Trabzonspor'dan flaş transfer girişimi! Marvelous Nakamba kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Bu sezon kaçırdığı şampiyonukla taraftarlarını üzse de Türkiye Kupası zaferi ile bir nebze teselli bulan Trabzonspor'da transfer girişimleri de devam ediyor. Geride kalan sezonun tahribatını ortadan kaldırmak isteyen yönetim bir kez daha Premier Lig'i hedef olarak belirledi. Listede ise Marvelous Nakamba var. Peki, Marvelous Nakamba kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

Başakşehir'e kaptırdığı şampiyonluğun ardından Türkiye Kupası'nı müzesine götüren Trabzonspor'da yeni sezonun transfer çalışmaları da sürüyor. Bordo mavililer bu sezon kupanın kaçmasında en etkin rol oynayan Mikel'in gidişi sonrasında hamle yapılamaması konusunda hem fikir olurken ilk hamle de bu bölgeye gelecek. Fırtına, Premier Lig'i 17. sırada bitiren ve küme düşmekten son anda kurtulan Aston Villa'nın Zimbabveli oyuncusu Marvelous Nakamba ile ilgileniyor. Bir süredir Karadeniz temsilcisinin listesinde bulunan Afrikalı futbolcu için Sörloth stratejisi izlenecek. Peki, Marvelous Nakamba kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte detaylar...

 

Kiralık teklifi yapılacak

Fotomaç'tan Yunus Emre Sel'in haberine göre bordo-mavililer, Crystal Palace'tan kiraladıkları Alexander Sörloth'ta izledikleri yolu takip ederek Aston Villa'nın orta saha oyuncusu Marvelous Nakamba'nın peşine düştü. Fırtına bu transfer için Aston Villa'nın küme düşme olasılığını takip ediyordu ancak son anda ligde kaldılar. Trabzonspor, 26 yaşındaki Zimbabveli futbolcu için Aston Villa'ya kiralama formülü sunacak. Bonservisi 12 milyon euro olan başarılı futbolcunun Aston Villa ile 4 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Trabzonspor, bu oyuncu için son ana kadar girişimlerini sürdürecek. Marvelous Nakamba, Premier Lig'de bu sezon 29 karşılaşmada forma giydi. Gol veya asist üretemedi. Bu 29 maçın 19'una 11'de başladı. 5 defa sarı kartla cezalandırıldı.

marvelous nakamba
 


Marvelous Nakamba kimdir?

19 Ocak 1994 tarihinde Zimbabve'nin Hwange kentinde doğmuştur. 26 yaşındadır. Futbola ülkesi takımlarından Bantu'da başlamış ve buradan Fransa'nın ünlü takımlarından Nancy'e transfer omuştur. 2014-2015 sezonunda Vitesse tarafından bonservisi alınımştır. 2017-2018 sezounnda da Club Brugge'a kulübüne ödenen 3 milyon euro karşılığında imza atmıştır. Sezon başında da Birmingham temsilcisi Aston Villa'ya geçiş yapmıştır. İngiliz ekibi 12 milyon euro bonservis ödemiştir. 1.77 cm boyundaki Nakamba güçlü yapısı ve yorulmak bilmeyen temposu ile tanınmaktadır. Kontratı 2024 yılında sona erecektir. Güncel piyasa değeri 8 milyon eurodur. Bu sezon 34 maça çıktı. Milli takım formasını da 12 defa terletti.
 


Menajeri tanıdık

Nakamba'nın transferinde baş rollerden biri olan William D’Avila, Türkiye'de de oldukça etkin bir isim. Ünlü menajer yolu Türkiye'den geçen ve hala Süper Lig'de forma giyen pek çok futbolcunun da haklarına sahip. Trezeguet, Onyekuru, Garry Rodrigues ve Emre Kılınç bu isimlerden bazıları.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.