Trabzonspor'dan ocak ayında dev harekat! Temaslar başlıyor...

Trabzonspor'dan ocak ayında dev harekat! Temaslar başlıyor...
 DAMGA Editörü
Süper Lig'de çıktığı son 4 maçtan 10 puan toplayarak zirve ile arasındaki farkı eritmeye başlayan Trabzonspor, transferde de hareketli bir dönem geçirecek. Bordo mavililerde ilk hedef golcü yıldız Onuachu'nun kontratına dokunuş yapabilmek.

Abdullah Avcı ile toparlanma dönemine giren Trabzonspor, Alanyaspor'u yendikten sonra Karagümrük ile berabere kalmıştı. Kadıköy'de 26 yıllık hasretini sona erdirmişti. Geride kalan haftada da Konyaspor'u mağlup eden Fırtına, son 4 karşılaşmasından toplamda 10 puan almayı başarmıştı. Avcı ve yönetim ocak ayında başlayacak transfer dönemi için kolları sıvadı ve hamlelerini yapmak üzere çalışmalara başladı. İlk olarak Onuachu'nun Southampton'dan kiralanırken yapılan anlaşması konusunda görüşmeler yapılacak.

Son 2 yıldızı geride bıraktı!

Trabzonspor'un son sezonlarına damga vuran iki isim vardı. İlk olrak 2018-2019'da Alexander Sörloth geldi. Norveçli attığı 33 golle birlikte bordo mavililerin tarihine geçti. Abdullah Avcı'nın kadrosunda ısrarla istediği Andreas Cornelius da oluşan takımın en önemli parçalarındandı ve şampiyonluğu getiren isimlerin ilk sıralarındaydı. 15 gollük katkı sunan Danimarkalı, bir sonraki sezon yetiştiği Kopenhag'a transfer oldu. Şu anki istatistikleri ile iki ismi de geride bırakmayı başaran Nijeryalı yıldız için henüz milli takım kapısı açılmadı ancak Ada basını adından söz etmeye başladı.

Puskas ödülüne aday bir gol!

Paul Onuachu geçtiğimiz hafta Konyaspor karşısında attığı 2 golle yıldızlaşmayı başarmıştı. 29 yaşındaki futbolcu özellikle ikinci goldeki vuruşuyla dünyayı kendine hayran bıraktı. Yabancı basında geniş yer buldu ve sosyal medyada spekteküler ifadelerle binlerce kez paylaşıldı. Ülkesinden de Puskas ödülüne layık bir gol olduğu yönünde manşetler atıldı.

Büyükleri boş geçmedi

Cornelius ve Sörloth gibi büyük maçlarda da gol atmayı seven Onuachu, oynadığı 2 derbide de fileleri sarstı. İlk olarak çıktığı Beşiktaş derbisinde ağları havalandıran Afrikalı futbolcu, takımının Kadıköy'de 26 yıldır süren hasretine son veren isimlerdendi. Ayrıca Samet ve Oosterwolde'yi de sahadan silmeyi başardı. Tüm bunlarla birlikte 6 golünün yanında bir de asisti bulunuyor.

Görüşmeler başlıyor

Fotomaç'ın haberine göre Trabzonspor, sezon başında satın alma opsiyonu olarak konulmak istenen 15 milyon euroluk opsiyonun ardından ocak ayında görüşmelere başlayacak. Onuachu 18 milyona İngiliz ekibi Southampton'a transfer olarak Orsic ile birlikte forma giymeye başladığı takım küme düşünce ayrılmak istediğini söyledi ve bordo mavililere transfer oldu. Soto'nun bu sezon Championship'ten yükselmemesi de transferde büyük önem taşıyor. Şu an 4'üncü sıradalar ancak mevcut skorlar ele alındığında direkt çıkma imkanları yok. Play-off oynamaları gerekiyor. Zirve ile aralarında 9 puan var. Söz konusu durum aynı şekilde devam ederse pazarlıklardaki fiyatlar aşağı çekilebilir. Ocak ayında Başkan Ertuğrul Doğan'ın İngiliz kulübüyle görüşmelere başlayacağı dile getirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.