Trabzonspor'dan sürpriz transfer! Junior Fernandes kimdir kaç yaşında Transfermarkt profili

Trabzonspor'dan sürpriz transfer! Junior Fernandes kimdir kaç yaşında Transfermarkt profili
Daha önce Davidson için karşı karşıya gelen Trabzonspor ve Başakşehir bu kez de Junior Fernandes cephesinde kozlaarını paylaşacak. Şili basınının manşete taşıdığı haberde iki kulübün yanısıra Olympiakos da deneyimli futbolcunun peşinde. Peki Junior Fernandes kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt profili haberimizde yer alıyor.

Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer almaya hazırlanan Trabzonspor ile şampiyonluğun en büyük adaylarından Medipol Başakşehir bu kez de Junior Fernandes'e talip oldu. Portekiz basınında çıkan haberlere göre Davidson için hamle yapan iki kulübün şimdiki hedefi ise Şilili yıldız. Süper Lig'deki performansıyla herkesin takdirini kazanan 32 yaşındaki yıldız oyuncu Yunanistan temsilcisi Olympiakos'un da dikkatini çekti. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan deneyimli oyuncu için kıran kırana bir transfer dönemi geçecek. Peki Junior Fernandes kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt profili haberimizde.


Manşete taşıdılar

Aytemiz Alanyaspor'un henüz sözleşme konusunda yeniden anlaşma imzalamadığı Junior Fernandes'in istediği kulüple görüşme hakkı bulunuyor. Şili basınında yer alan haberlere göre Trabzonspor ve Başakehir'in ilgi gösterdiği tecrübeli futbolcu için Olympiakos da teklif yapacak. Nwakaeme'nin sol kanatta alternatifi olmadığından dolayı yokluğunda bir hayli sıkıntı çeken ve puan kayıpları yaşayan Fırtına'nın bu transfere büyük önem verdiği belirtildi.

junior fernandes


Junior Fernandes kimdir?

Brezilya asıllı olan Junior Fernandes'in tam adı Antenor Junior Fernandes da Silva Vitoria'dır. 10 Nisan 1988 tarihinde Şili'nin Tocopilla kentinde dünyaya gelmiştir. Furbola ülkesinin takımlarından Cobreloa'da başlamıştır. Bu kulüpte de profesyonelliğe imza atmıştır. Mejillones, Magallanes ve CD Palestino formaları giydikten sonra Şili'nin en büyük kulüplerinden Club Universidad de Chile'ye transfer olmuştur. Bir sezon sonra ise Leverkusen tarafından 4.7 milyon euroya satın alınmıştır. İlk yurt dışı deneyiminin ardından Dinamo Zagreb'e kiralık verilip ardından Hırvat temsilcisine 2.5 milyon euroya satılmıştır. 2016-2017 sezonunda ise Türkiye kariyerine Alanyaspor ile başlamıştır. Fuleli, teknik, bitirici ve hızlı koşuları ile tanınan Fernandes kısa sürede herkesin beğendiği bir oyuncu haline bürünmüştür. Kariyerinde 4 Hırvat ligi ve 2 Hırvatistan Kupası şampiyonluğu vardır. Boyu 1.84'tür. Alışık olunan sol kanat mevkisinin yanısıra sağ kanat ve santrafor bölgelerinde de oynamaktadır. Kariyerinde çıktığı 345 maçta 11 gol atıp 64 de asist yapmıştır. En çok forma giydiği kulüp Dinamo Zagreb'dir. Başkent temsilcisinin formasını 158 kez terletmiştir. Tek uzun sakatlığını yine bu kulüpte 4.5 aylık sürede yaşamıştır. Toplamda 21 maç kaçırmıştır. Alanyaspor'da oynadığı sürede 14 karşılaşmada sakatlığı sebebiyle forma giyememiştir. Junior Fernandes Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 1.6 milyon eurodur. Şili Milli Takımı ile çıktığı 19 müsabakada 2 asist yapma başarısı göstermiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.