Trabzonspor'un devre arası operasyonu belli oldu! Zorlu süreç bekliyor...

Trabzonspor'un devre arası operasyonu belli oldu! Zorlu süreç bekliyor...
 DAMGA Editörü
Sezonun ikinci yarısında farklı bir kimlikle mücadele etmek isteyen Trabzonspor'da transfer operasyonu başladı. Bordo mavililerde gelecek oyuncular kadar gitmesi gereken isimler de belirleniyor. Eğer şartlar oluşursa yollar ayrılacak.

İkinci Abdullah Avcı döneminde çıktığı 4 karşılaşmada 10 puan toplayarak önemli bir başarı elde eden Trabzonspor, milli aranın ardından Sivasspor'a konuk olacak. Bordo mavililer beşinci karşılaşmadan zaferle ayrılabilmek için hazırlıklarını sürdürürken transfer çalışmaları da başladı. Deneyimli teknik adam kadrosunda görmek istemediği isimleri de şekillendiriyor.

Çoğunluk yabancı

Ocak ayında gönderilmesi planlanan oyuncuların çoğunluğu yabancı. Sezon başında alınan birçok futbolcudan verim alınamaması üzerine görüşmeler yapılacak. Ayrıca teklifler beklenecek. Avcı'nın çok daha verimli bir kadro oluşturabilmek adına işi sıkı tuttuğu ve kaliteyi yukarı çekmek için kolları sıvadığı öğrenildi. İşte ayrılması muhtemel isimler...

Anastasios Bakasetas

Son olarak Nwakaeme'de yaşanan bu sürecin ardından Bakasetas'ın da ayrılma ihtimali günden güne artıyor. Yunan yıldız şu ana kadar kendisine yapılan teklifi kabul ettiğini bildirmedi. Ancak ret yanıtı da vermedi. Yine de dönüş yapmaması haziran ayında serbest kalacağı şeklinde yorumlanıyor. Diğer yandan AEK'nın kendisini istediği iddiaları Yunan basınında yer alıyor.

Umut Bozok

Nenad Bjelica'nın verdiği şansı kullanamayan ve Abdullah Avcı'nın da tercih etmediği Umut Bozok da ayrılığın eşiğinde. Milli futbolcunun ocak ayında kiralık veya bonservisiyle gitmesi gündemde. Yönetim de teklif gelmesi halinde kolaylık sağlayacak.

Joaquin Fernandez

Sezon başında yaşadığı sakatlık nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan İspanyol stoper henüz bir dakika dahi forma giymedi. Deneyimi ile katkı vermesi beklenirken neredeyse yarım dönem sezonu boş geçirmesi nedeniyle en azından form tutabilmesi için bir takıma gönderilmesi bekleniyor. Eğer teklif gelmezse fesih yoluna gidilebilir. 27 yaşındaki futbolcunun bu yıl 1.3 milyon euro kazanırken gelecek sezon ise 1.4 milyon euro alacak.

Filip Benkovic

Hırvat teknik adamın getirdiği isimlerden biri olan Filip Benkovic de ayrılması muhtemel futbolcular arasında. Abdullah Avcı'nın ilk tercihi arasına giremeyen 26 yaşındaki oyuncunun kiralık kontratı sezon sonunda bitecek. Kendisine ödenecek yarım maaşın da verilerek gönderilmesi yüksek ihtimal gibi gözüküyor. Anlaşma sağlanması halinde Udinese'ye geri dönecek.

Dmitrios Kourbelis

Yine sezon başında transferlerinden biri olan Yunan orta saha oyuncusu son olarak Rizespor maçında forma giydi ve toplamda 255 dakika sahada kaldı. Hiçbir varlık gösteremedi ve Abdullah Avcı da kendisini hiç tercih etmedi. Kadroda olduğu karşılaşmalarda dahi süre alamadı. Karagümrük ve Konyaspor mücadelelerinde kadroya giremedi.

Tonio Teklic

Ülkesi takımlarından Varazdin'den transfer edilen ve 1 milyon euro bonservis ödenen Tonio Teklic, beklediği süreyi alamadı. Kumaşını belli etse de tecrübe eksikliği nedeniyle takıma adapte olmakta zorluk çekti. Bu nedenle kiralık gönderilmesi yüksek ihtimal olarak gözüküyor.

Jens Stryger Larsen

Cornelius'un kankası olarak gelen ancak kısıtlı bir katkı veren Jens Stryger Larsen'in gelecek sezon sonunda bitecek kontratından kurtulmak isteyen Trabzonspor bir çare arıyor. Çıktığı 20 karşılaşmada 1080 dakika sahada kalan deneyimli oyuncunun akıbeti Avcı'nın kararına bağlı. Ülkesinden talipleri olduğu söylense de Larsen son olarak verdiği röportajda Trabzon şehrinde mutu bir hayat sürdüğünü söyledi.

Ognjen Bakic

Transferin ardından takıma kazandırılan ancak lisans çıkartılmayan Ognjen Bakic için de düzenli oynayabileceği bir takım aranıyor. Karadağlı futbolcu için teklif gelirse gönderilecek. Yaşının genç olması nedeniyle şu anlık fesih düşünülmüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.