Trabzonspor'un eski kalecisi Dünya Kupası'nda! Büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı

Trabzonspor'un eski kalecisi Dünya Kupası'nda! Büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı
Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası birçok hikayeyi barındırıyor. Turnuvada yer alan isimlerin bazılarının yolu daha önce Türkiye'den geçti. Onlardan biri de Esteban Alvarado oldu. Kosta Rika adına mücadele verecek deneyimli file bekçisi, bordo mavililerde pek de parlak olmayan bir dönem geçirmişti. Şimdi ise Keylor Navas'ın ardından ikinci kalecilik görevini üstleniyor.

Pazar günü başlayan Dünya Kupası'nda yeni ülkeler sahne almaya devam ediyor. İlk maçlarına çıkacak takımlardan biri de Kosta Rika. Kuzey Amerika temsilcisi E Grubu'nda yer alırken kadrodaki isimlerden biri olan Esteban Alvarado'nun yolu daha önce Trabzon'dan geçmişti. Şota Arveladze döneminde transfer edilen ancak beklentileri karşılayamayan deneyimli file bekçisi, ülkesinin ikinci kalecisi olarak yedek kulübesinde görev alacak



 

Süleyman Hurma getirdi

Trabzonspor'un İbrahim Hacıosmanoğlu döneminde göreve getirdiği Şota Arveladze ve Süleyman Hurma transferde etkin rol oynamıştı. İkilinin Hollanda pazardından tercih ettiği isim Esteban Alvarado olmuştu. Kosta Rikalı kaleci adını daha çok bir maçta taraftar tekmelemesi ile duyursa da bordo mavililere imza atmıştı. Onur Recep Kıvrak'a takviye olarak getirilmitşi ancak isteneni sahaya dökemedi. Bu da sonun başlangıcı oldu. Saman alevi gibi parlayan formu sonrasında 2018'de şehri terk ederek ayrıldı.


esteban alvarado


 

Ülkesine döndü

Türkiye kariyerini sonlandırdıktan sonra ülkesine geri dönen Esteban Alvarado'nun yeni adresi LD Alajuelense oldu. Buradaki bir sezonun ardından Herediano'ya gitti. 2021 yılının ocak ayında Limon FC'ye transfer olurken aynı senenin yaz döneminde eski takımı Herediano'ya döndü. 


 

İlk rakip İspanya

Kosta Rika Dünya Kupası'ndaki ilk maçında yarın İspanya ile karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak mücadelede Keylor Navas'ın kalede yer alması beklenirken grubun diğer mücadelesinde Almanya ve Japonya karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.