Trabzonspor'un istediği Jerome Boateng kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Trabzonspor'un istediği Jerome Boateng kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı
Şampiyonlar Ligi'nde yer alabilmek adına kadro kurma çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da stoper mevkisi için birçok isim gündemde. Edgar ile sözleşme imzalama durumu netleşemeyen bordo mavililer diğer yandan Denswil ile de henüz anlaşamadı. Bu nedenle de farklı isimlere yoğunlaşılarak sürecin hasarsız atlatılması hedefleniyor. Bordo mavililerin listesine giren isimlerden birinin de Jerome Boateng olduğu öğrenildi. Peki, Trabzonspor'un istediği Jerome Boateng kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda

Sezonu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'da Avrupa macerası için yıldızlarla dolu bir kadro oluşturmak isteniyor. UEFA'nın kulüpler bazındaki 1 numaralı turnuvasında iz bırakmak ve üst turlar yükselmek isteyen bordo mavililer transfer çalışmalarını sürdürüyor. Stoper mevkisinde elde sadece Vitor Hugo ve Ahmetcan Kaplan'ın bulunması nedeniyle yeni isimlere yönelinildi. Denswil ile henüz anlaşılamadı, Edgar'ın durumu belli değil. Hal böyle olunca birçok yıldız da gündeme gelemey devam ediyor. Onlardan biri de Jerome Boateng oldu. Taraftarları heyecanlandıran deneyimli oyuncu hakkında çok sayıda sorgulama gerçekleştiriliyor. Peki, Trabzonspor'un istediği Jerome Boateng kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.


 

Jerome Boateng kimdir?

Tam adı Jérôme Agyenim Boateng olan Jerome Boateng 3 Eylül 1988 tarihinde Almanya'nın Berlin şehrinde doğdu. 33 yaşında. 1.92 metre boyundaki yıldız stoper futbola Tennis Borussia Berlin'de başladı. Ardından Hertha Berlin alt yapısına geçti. İlk transferini 2007 yazında Hamburg'a yaptı. İlk yurt dışı kariyeri ise 12.5 milyon euro ödeyen Manchester City ile gerçekleşti. 2014 yıazında ülkesi Almanya'ya geri döndü ve Bayern Münih ile sözleşme imzaladı. Geride kalan sezonun başında Olympique Lyon'a transfer oldu. Kontratı gelecek sezon sona erecek Boateng'in güncel piyasa değeri ise 5 milyon euro. Kariyerinde 1 Dünya Kupası, 2 Şampiyonlar Ligi, 9 Almanya Ligi, 5 Almanya Kupası, 5 Almanya Süper Kupası, 2 UEFA KUpası 1 U21 Avrupa Şampiyonası, 1 İngiltere Kupası, 1 Alman B-Gençler ve 2 FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonu zaferi bulunuyor.


Jerome Boateng


Trabzonspor'un ilgisi var

Sabah'ta yer alan habere göre Trabzonspor'un, Fransız kulübü Lyon'da forma giyen dünyaca ünlü yıldız stoper Jerome Boateng'i transfer etmek istiyor. Tarafların uzun süredir görüştüğü aktarıldı. Spor Toto Süper Lig’de sezonun bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Trabzonspor Jerome Boateng’i kadrosuna katmak için çalışmalara başladı. Bordo Mavililerin oyuncu için çok ciddi olduğu ifade edilirken maaşının yarısını Lyon'un karşılaşam durumunun olduğu ifade edildi. Transferle ilgili net gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.