Trabzonspor'un yeni sponsoru Papara'nın kurucusu, sahibi ve CEO'su kimdir?

Trabzonspor'un yeni sponsoru Papara'nın kurucusu, sahibi ve CEO'su kimdir?
 DAMGA Editörü
Türk futbol tarihinin en yüksek gelirli anlaşmalarından birine imza atan Trabzonspor'da yeni sponsor Papara oldu. Bordo mavililere ödeyeceği miktar dudak uçuklatan firmanın sahibi de merak konusu haline geldi. Peki, Papara'nın sahibi kimdir? İşte detaylar

Göreve geldiği günden bu yana ekonomik atılımlarla önemli adımlar atacaklarını dile getiren Başkan Ertuğrul Doğan, son dönemde stat sponsorluğu hakkında müjdeyi vermişti. Bir süredir gerçekleşen görüşmelerin ardından imzalar atıldı ve şampiyonluk sonrası dahi boş kalan sponsorluğun yeni ismi Papara olarak açıklandı. Buna göre bordo mavililer senede elde edeceği 236 milyon lira ve KDV'lerle birlikte Türk futbol tarihinin en kazançlı anlaşmasını yapmış oldu.

KAP'a bildirildi

Trabzonspor, Papara işe yaptığı anlaşmayı KAP'a bildirdi. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı; "Şirketimiz ile PAPARA ELEKTRONİK PARA A.Ş. arasında Stadyum isim sponsorluğu ve diğer reklam ve iletişim haklarını kapsayan geniş kapsamlı bir sözleşme imzalanmıştır. Şirketimiz ile Papara A.Ş. arasında imzalanan sözleşme 2023-2024 sezonundan itibaren başlamak üzere toplam 5 sezonluk süreyi kapsamaktadır. Yapılan sözleşme gereği Papara A.Ş. Şirketimize kullanacağı haklar karşılığında yıllık 236 milyon TL + KDV olmak üzere toplamda KDV dahil 1.416.000.000.-TL ödeme yapacaktır. Yıllık bedel, her sezon öncesi haziran ayında açıklanacak olan yıllık tüfe değişim oranında arttırılacaktır."

Papara nedir?

Yapılan anlaşmaların ardından birçok kişi Papara firması hakkında araştırmalarda bulunuyor. Papara, FinTech alanında faaliyet gösteren, Türkiye merkezli bir elektronik para ve ödeme hizmetleri kuruluşudur.

Papara ne işe yarar?

Papara'da yurt içi ve yurt dışında alışveriş yapma, para gönderme ve alma, harcadıkça promosyon ödemesi alma (Cashback), fatura ödeme, sigorta yapma, oyun ve dijital kod satışı, bağış yapma, İstanbulkart bakiye yükleme, Milli Piyango kupon kodu satışı vb. bulunmaktadır.

Papara'nın kurucusu, sahibi ve CEO'su kimdir?

Papara'nın kurucusu Ahmed Karslı'dır. CEO'su ise Emre Kenci'dir. 2016 yılından bu yana ortak ve yönetim kurulu üyesi olduğu Papara'da CTO olarak görevini sürdürürken yeni ürünlerin geliştirilmesinde aktif rol oynadı. Emre Kenci Nisan 2022 itibarıyla Papara'nın yeni CEO'su olarak çalışmalarına devam edecek.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.