Transfer sıralaması açıklandı! Şampiyonluk adayları ne kadar harcadı, kazandı ve kaybetti

Transfer sıralaması açıklandı! Şampiyonluk adayları ne kadar harcadı, kazandı ve kaybetti
Ligin ikinci yarısında kıran kırana yaşanacak şampiyonluk yarışı ve heyecanı bir kenara transferde de büyük bir savaş söz konusu. Şampiyonluk adayları ve büyük takımların harcadıkları bonservis ücretlerinin sıralandığı listede takımlarımızın bulunduğu basamaklar belli oldu. İşte 250 kulüp içindeki temsilcilerimiz...

Ocak ayının gelmesiyle birlikte yanmaya başlayan transfer ateşi tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle İngiltere ve İspanya liglerinde gerçekleşen astronomik fiyatlı transferler heyecanı daha da artırıyor. Ocak döneminin en flaş ismi Liverpool'dan Barcelona'ya giden Coutinho oldu. Katalan ekibine imza atan Brezilyalı 7 numaralı formayı da giyecek. Üst sıralarını La Liga ve Premier Lig takılarının oluşturduğu transfer listesinde tüm kıtalardan 250 kulübün harcadığı bonservisler sıralandı. İşte temsilcilerimizin durumu...

Ligin şampiyonluk adaylarından Galatasaray sezon başından bu yana harcadığı 39,5 milyon euro ile 47. sırada yer aldı. 18.21 milyon euroluk satış gerçekleştiren sarı kırmızılılar toplamda 21.34 milyon euro bonservis ödedi.

Aykut Kocaman ile sezonun ikinci yarısında kadrosuna bir sol bek transferi yapması beklenen Fenerbahçe sezon başından bu yana 19,68 milyon euroluk bonservis harcamasında bulundu. 17.36 milyon euro satışlardan gelir elde eden sarı lacivertlile 74. sırada yer alıyor.

Sezonun geri kalanında büyük hayal kırıklığı yaşatan Trabzonspor'da önemli isimlerin transferleri için milyonlarca euro gözden çıkarıldı. Mali Fair Play sebebiyle dengede gitmesi gereken bordo mavililer 85.sırada kendine yer buldu. Transfer ettiği oyuncuların kulüplerine 15,80 milyon ödemede bulunan Karadeniz Fırtınası, 3,3 milyon euroluk satış yaptı. Toplam zarar ise 12,5 milyon euro.

Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısıyla dikkat çeken Beşiktaş sadece 7,9 milyon euroluk bir harcama gerçekleştirdi. Cenk Tosun'un büyük bir gelir kaynağı oluşturduğu transfer döneminde 32,90 milyon euro kazanan siyah beyazlıların karı 25 milyon euro oldu. Karakartal'ın 129. sırada bulunduğu değerlendirmede Everton'un U23 takımı ile hemen hemen aynı miktarda transfer gerçekleştirip bu denli bir başarıya imza atması dikkat çekti.

Beşiktaş'ın 3 sıra altında ise Antalyaspor bulunuyor. Geçen sezonun ardından istediği havayı bir türlü yakalayamayan kırmızı beyazlılar toplamda 7,56 milyon euroluk harcama yaptı.Sadece 250 bin euroluk oyuncu satışı yapabilen Akdeniz ekibinin kasasından toplamda 7.31 milyon euro çıktı.

Listede 157. sırada yer alan Konyaspor 5,36 milyon euro, 181. basmaktaki Aytemiz Alanyaspor ve Bursaspor 4 milyon euro harcadı. 194. Medipol Başakşehir 3,60 milyon euro, 220. sıradaki Kayserispor da 2,65 milyon ödeme yaptı.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.