Türk derbisi Serhat Şehit'in!

Türk derbisi Serhat Şehit'in!
Basketbol Süper Ligi'nde iki Türk antrenörü karşı karşıya getiren mücadelenin galibi Trepca oldu. Fatih Gezer'in yönettiği KB Yilli'yi 96-72 gibi farklı skorla yenen Serhat Şehit'in antrenörlüğünü yaptığı Trepça parkeden galibiyetle ayrıldı.

Ligde şampiyonluğa oynayan Fatih Gezer liderliğindeki KB Yilli ile düşme potasında iken ara dönemde koç transferi yaparak Serhat Şehit’i takımın başına getiren ve 9 maçta 7 galibiyet alarak ligde tutunmaya çalışan Trepca maçında kazanan Türk basketbolu ve Türk basketbol koçları oldu. Maçtan  72-96 skor ile galip ayrılan başarılı genç koç Serhat Şehit yaptığı samimi ve duygusal açıklaması ile Türkiye’ye mesaj verdi.


İşte o açıklama;

KOSOVA DAN SELAMLAR

Dünyanın içinde bulunduğu bu zor süreçte basketbol adına sevindirici gelişmeler olması, spor severlere ve bu zor süreci atlatmak adına tüm insanlığa faydalı katkı sağlamaktadır inancındayım.
Bundan 2,5 ay kadar önce aldığım bir telefonla Kosova Süperligi takımlarında KB Trepca nın lig de cok zor durumda ve maddi manevi tüm destekle bu durumu değiştirmek adına adım atmak isteklerine inandım ve bana yaptıkları teklifi tüm heyecanımla savaşçı bütünleştirici yapımla birlik ve bütünlüğün vereceği kuvvetle atlatacağımıza inanarak kabul ettim ve baş antrenör olarak göreve geldim.Takımımız en son sırada ve bir üstteki rakibinin 2 mağlubiyet gerisindeydi.
Başlangıçta zorlansak da yapılan takviyeler ve birlik bütünlük sağlamamızla ayaklandık ve ikinci devrenin başlaması ile bügüne kadar 9 maçımızın 7 sinde rakip pozisyonu gücü lig deki konumuna bakmaksızın galibiyetler aldık.
Yeni yapılanma da Yunanistan Superligin den bir uzun oyuncu istiyorduk bu nokta da transferin gerçekleşmesi adına o takımın koçu ile olan iyi ilişkilerini bildiğim Ahmet Çakı hocamız dan destek rica ettiğim de sen ve Fatih Gezer oralar da başarılı olacaksınız ki Türk antrenörlüğüne geleceğimize kapılar açacaksınız dedi ve çok istediğimiz oyuncuyu almamız da çok önemli yardım da bulundu.
Burdan herkesin huzurun da birkez daha kendisine teşekkürlerimi sunuyorum…
İnanılmaz takviyeler yatırımlar isim oyuncular koçlar ve yapılanmalar la Kosova Süperligi muazzam bir seviyeye ulaştı.
Bu son hafta 80-85 aldığımız mağlubiyetle galibiyet sayımız eşit olan Prishtina ile averajla 8 takımlı lig de 7 ci sıraya geriledik en alt sıradaki rakibimizle aramızda 2 galibiyet fark oluşturduk.
Anlatmak istediğim inanılmaz maçlara sahne olan bir sezon sonu yaklaşıyor ve üst düzey kalite takımlar oyuncular iki Türk koç olarak Fatih Gezer hocam ve ben bu yapının için de mücadeleye devam ediyoruz.Daha önce bu lig de çalışmış başarılar yakalamış iz bırakmış Türk antrenör abilerimizin bıraktığı güzel izler sayesin de buralar da görev aldığımızın farkındayız teşekkür ediyor ve bizden sonrası için de arkadaşlarımıza kardeşlerimize kapıların açık kalması adına doğru adımlarla Türk antrenörlüğüne yakışır şekilde temsilimizi sürdürmeye özen gösteriyoruz.
Bizim takımda en önemli oyunculardan eksik ve sakatımız olsa da bu hafta Fatih kardeşimin Kosova Super ligin de liderliği paylaşan takımı ile maçımız var.
Sonuç ne olursa olsun Türk antrenörlüğü kazanacak bu hafta…
Hep devam etsin, A Milli takım da yardımcılığını yaptığım Ergin Ataman hocamızın şu son süreçte Anadolu Efes ile Türkiye Basketbol Süper Ligi ve Euroleague de göstermiş oldukları üst düzey başarılı gidişatları da tüm Türk antrenörleri gururlu ve değerli hissettiriyor inancındayım.Onlara da zorlu yollarında başarılar diliyorum.Bu arada HDI Sigorta Afyon Belediyespor antrenörü Can Sevim’i de bu sezon gösterdikleri gidişattan ötürü tebrik ediyorum.
Basketbol la spor la kalın, gerekli özeni sabırla göstermeye devam ve sağlık açısından bu zorlu dönemin biran evvel atlatılması dileklerimle…

Kosova Süper Ligi
KB Trepca Basketbol
Baş Antrenörü
Serhat ŞEHİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.