Türkiye - İran maçı saat kaçta ve hangi kanalda - İLK 11'LER

Türkiye - İran maçı saat kaçta ve hangi kanalda - İLK 11'LER
Hazırlık maçı olsa da millilerimizin karşılaşacağı her maç vatandaşlarımızı heyecanlandırıyor. İran ile karşı karşıya gelecek olan Türkiye A Mili Takımı'nın son durumunu görmek isteyen herkes maçın yayın bilgilerini merak ediyor. Peki Türkiye - İran maçı saat kaçta ve hangi kanalda? İşte detaylar...

Dünya Kupası'nda yer almayan Türkiye ile Rusya'da boy gösterecek olan İran'ın karşı karşıya gelecek. Artık umudunu 2018 sonrasındaki turnuvalara bağlayan ve bu yönde çalışmalarını sürdüren milli takımımız İran'ı konuk edecek. Büründüğü yeni kimlikle beraber taraftarları heyecanlandıran milliler İran'ı yenmek istiyor. Diğer tarafta da İran da başlamasına sayılı günler kalan Dünya Kupası'na moralli ve hazır gitmek amacında.

Türkiye-İran maçı hangi kanalda, ne zaman, saat kaçta?

2018 Dünya Kupası öncesinde hazırlık maçları kapsamında Türkiye, İran ile karşılaşacak. Bu akşam saat 21.15'te Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak maçı Özbekistan Futbol Federasyonu'dan hakem Valentin Kovalenko yönetecek, yardımcılıklarını ise Ruslan Serazitdinov ve Alisher Usmanov yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı Türk hakem Hüseyin Göçek olacak. Türkiye-İran maçı S Sport kanalından canlı izlenebilecek.

7. kez karşılaşacaklar

A Milli Futbol Takımımız tarihinde 7. kez İran ile karşılacak. Geride kalan 6 maçta Türkiye 4 kez galip gelirken, 2 maç ise berabere sonuçlandı. İran'ın Ay Yıldızlılarımız karşısında galibiyeti bulunmuyor. Bu maçlarda Millilerimiz 12 gol atarken, kalesinde sadece 1 gol gördü.

İki takım ilk kez 1950'de İstanbul'da İnönü Stadı'nda hazırlık maçında karşılaşırken, bu maçı Türkiye 6-1 kazandı. O maçta gollerimizi Reha Eken (2), Lefter Küçükandonyadis (2) ve Halit Deringör kaydetti.

11 maç sonra İstanbul'da

A Milli Futbol Takımı uzun süredir İstanbul'da maça çıkmıyordu. Son olarak 17 Kasım 2015'te yine Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda maça çıkan Milliler ardından son 11 maçını farklı kentlerde (Antalya, Eskişehir ve Konya) oynadı.

Lucescu ile 9. maç

A Milli Futbol Takımı, teknik direktör Mircea Lucescu yönetiminde 9. karşılaşmasına çıkacak. Daha önceki 8 maçta Ay Yıldızlılar 2 galibiyet, 4 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

İran, Dünya Kupası'nda

2018 Dünya Kupası'na Asya Elemelerini geçerek katılmaya hak kazanan İran bu süreçte yenilmedi. Asya Elemeleri 2. turunda D Grubu'nda mücadele eden İran, bu gurpta Umman, Türkmenistan, Guam ve Hindistan'ın önünde grubu lider tamamladı. Ardından 3. turda A Grubu'nda mücadele eden takım bu kez Güney Kore, Suriye, Özbekistan, Çin ve Katar'ın önünde namağlup lider oldu ve Rusya biletini aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.