Türkiye onu konuşuyor, o ise Trabzonspor'u istiyor

Türkiye onu konuşuyor, o ise Trabzonspor'u istiyor
Hollanda'da Sparta Rotterdam forması giyen Halil İbrahim Dervişoğlu performansıyla herkesi heyecanlandırıyor. Aslen Trabzonlu olan genç futbolcu dün ümit milli takımda attığı golle adını daha fazla kişiye duyururken Trabzonporlu taraftlarlar takıma kazandırılması konusunda sosyal medyadan baskı yapıyor. Halil de bu sevgiye karşılıksız değil.

Bu sezon önenmli bir dönemeçte bulunan Trabzonspor'da transfer çalışmaları devam ederken genç futbolcular da 15 yaşından itibaren tüm kategorilerde araştırılıyor. Hollanda'da Sparta Rotterdam kulübünde oynayan Halil İbrahim Dervişoğlu gösterdiği performansla adından söz ettirmeyi başarmış, ülke basınında da kendisine yer bulmuştu. Pek çok kez haftanın kadrosuna seçilen gurbetçi oyuncu bordo mavililerin de gündemine geldi. İlk görüşmede zikredilen 2 milyon civarındaki ücreti aşağı çekmeye çalışan yönetim, sıkı bir pazarlık içerisinde. Aslen Trabzonlu bir ailenin çocuğu olan Halil de Trabzonspor'da oynamak istiyor.

Rotterdam mı Trabzon mu?
Kulüp tarafından yayınlanan videosunda kendisine sorulan iki şıklı sorularda Rotterdam ile Trabzon arasında tercih yapması istenen Halil, Trabzon'u seçiyor. Trabzonspor'da forma giymesini isteyen taraftarlar da sosyal medyada adeta bir akım başlattı. Halil'in takıma kazandırılmasını isteyen bordo mavililer yönetime binlerce mesaj gönderdi.

halil dervişoğlu

Babası talimat verdi!
Futbol hayatını Hollanda'da sürdüren Halil İbrahim Dervişoğlu'nun babası Trabzonspor için menajerine de oğlu talimat verdi. Birçok önemli yıldızın menajerliğini yapan Kees Vos'a; 'Trabzonspor ile tüm konuları konuşmadan, anlaşma olsun veya olmasın her şeyi bitirmeden başka takımlarla görüşme yapma' dedi. Oğlunun memleketinin takımında oynamasını isteyen babanın bu davranışı da taraftarlardan tam not aldı.

Üst düzey performans
Rotterdam alt yapısında yetişen Halil, alt yaş kategorileri ve profesyonel olarak oynadığı A takımda önemli istatistikler elde etti. Bu sezon 34 maça çıkan genç futbolcu, 10 gol atıp 6 da asist yaptı. Kariyerinde yer aldığı 85 karşılaşmada ise 41 kez rakip fileleri sarsıp 23 kez de arkadaşlarına gol servisi yaptı. Dün de ümit milli takım formasıyla Arnavutluk karşısında skoru 2-1'e getiren vuruşu gerçekleştirdi ancak galibiyete yetmedi. Karşılaşma 2-2 bitti.

Oğuzhan gibi olmasın
Daha önce Hollanda'da oynadığı dönem ve Arsenal'de iken Trabzonlu bir ailenin çocğu olarka tanınan Oğuzhan Özyakup'u 600 bin euro civarındaki bonservis bedeline almayan bordo mavililer pişman olmuştu. Oğuzhan Özyakup siyah beyazlı kulüpte şampiyonluklar yaşayıp Şampiyonlar Ligi'nde boy gösterirken 43 kez de milli formayı giydi. Bu sebeple de taraftarlar Halil'in transferini çok istiyor. Aidiyet duygusu yüksek bir takım oluşturma vurgusunun yapıldığı bordo mavililerde ilerleyen günlerde genç oyuncu için gelişme yaşanabilir.

Burak Zihni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.