Türkiye ve Suriye bayrakları olan kaptanlık bandını takmayan Dusan Tadic'ten 8 gün sonra mesaj!

Türkiye ve Suriye bayrakları olan kaptanlık bandını takmayan Dusan Tadic'ten 8 gün sonra mesaj!
Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler on binlerce kişinin hayatına mal oldu. Son verilere göre can kaybı 40 bine dayandı. Asrın felaketi olarak adlandırılan afetin ardından futbol kamuoyu ele ele vermişti. Hollanda'da takımlar Türkiye ve Suriye bayrakları taşıyan kaptanlık bandı ile çıkmıştı. Ancak bu kampanyaya sadece Ajax katılmamıştı. Kaptan Dusan Tadic, kendisine gelen tepkiler sonrası 8 günün ardından açıklama yapmak zorunda kaldı.

Türklerin Avrupa'da en yoğun şekilde yaşadığı Hollanda'da Giro 555 üzerinden düzenlenen depremzedelere destek kampanyasına Eredivisie takımları da yoğun ilgi gösterdi. Özellikle Orkun Kökçü'nün kaptanlığını üstlendiği Feyenoord ile Oğuzhan Özyakup, Burak Yılmaz ve Doğan Erdoğan'ın forma giydiği Fortuna Sittard destek vermişti.

Wsley Sneijder'in öncülüğünde 18 takıma sunulan Türkiye ve Suriye bayraklarının yer aldığı özel kaptanlık bandı uygulamasına katılmayan tek kulüp Ajax oldu. Amsterdam ekibinin haricindeki tüm ekiplerin kaptanları geride kalan haftadaki maçlarına bu özel bantla sahada yer aldı. Dusan Tadic ise her zamanki bandıyla mücadeleye çıktı. 


Karar yönetimin

Galatasaray'ın efsane oyuncusu Wesley Sneijder, Veromica'da yaptığı açıklamada; "Bütün kaptanlar ile  bağlantı kurduk. Bir kulüp Ajax hariç harika bir girişim. Şu anda DHSC'de baş antrenör ve teknik direktör olan Tarık Divarcı bunu başlattı. Benden desteklememi istedi. Kaptanlar da formalarını bağışladılar. Geliri Giro 555'e gidecek. Buna ilk açık olan isim Clasie oldu.. İnsanlara her zaman bağlı bir karakter kendisi. Onu böyle tanıyorum. Ajax bu kampanyaya katılmak istemedi. Bu yönetimden geldi. Kendi yardım eylemleri var. Bunun ne olduğunu bilmiyorum." dedi.


 

Tepki yağdı

Sırp futbolcunun sahaya bantla çıkmaması Türkiye'deki futbol severler tarafından  tepki ile karşılandı. Sosyal medyada çok sayıda kişi kendisine mesaj atarak neden kampanyaya destk vermediklerini sordu.


Açıklama yaptı!

Ajax'taki performansıyla en başarılı isimlerden biri olarka göze çarpan Dusan Tadic, kendisine gelen tepkilerin ardından depremin üzerinden geçen 8. günde açıklamada bulunarak; "Türkiye ve Suriye'deki depremler beni derinden sarstı. Düşüncelerim, bu trajedide sevdiklerini kaybeden insanlarla ve herhangi bir şekilde etkilenen herkesle." ifadelerini kullandı.


 

Tişörtler satışta

Ajax kaptanlık bandını takmamasıyla tepki çekerken diğer yandan RKC Waalwijk maçına çıktığı imzali tişörtler satılarak Giro 555'e bağışlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.