Uganda takımına Türk başkan: Mehmet İhsan Kalkan

Uganda takımına Türk başkan: Mehmet İhsan Kalkan
Birleşmiş Milletler (BM) projesi için gittiği Uganda Cumhuriyeti’nde futbol takımı alan Avukat Mehmet İhsan Kalkan, dünya yıldızı futbolcu yetiştirmek için harekete geçti

Uganda Bölgesel 3’üncü Lig ekiplerinden Mateete Football Club’ı satın alarak Ugandalı futbolculara önemli katkılar sağlayan Mehmet İhsan Kalkan, “ tozlu sahalardan dünya yıldızları çıkartacağız” şeklinde konuştu. Birleşmiş Milletler’in bir projesi için 2 yıl önce Uganda’ya gittiğini ve 1 aylık süreçte ülkenin çeşitli kentlerinde kaldığını anlatan Kalkan, takım başkanı olma hikayesini Damga Gazetesi'ne anlattı. Fırsat buldukça hafta sonları maçlara gittiğini anlatan Mehmet İhsan Kalkan, “ Orada kaldığım süre boyunca hem Uganda ülkesini hem kültürünü hem de halkını yakından tanıma fırsatım oldu. Maç izlemeye gittiğimde orada çok yetenekli gençlerin olduğunu farkettim. Onların bir desteğe, bir umuda ihtiyaçlarının olduğunu gördüm. Böyle bir adım atmayı o zaman kafaya koymuştum. Ondan sonraki süreçte kulüple diyaloğa geçtim. Bu gençleri dünya futboluna kazandırmak adına hem de ülkeler arasındaki diyaloğa ve işbirliğine de katkıda bulunmak adına böyle bir karar aldım “ dedi.

TAHSİN GÜNER
Süreç kolay olmuyor

Takımı almak için görüşme süreçlerine başladığını kaydeden Kalkan, “Çok kolay olmuyor süreç. Uzun süren detaylı görüşmeler yaptım. Tüm çalışmalar sonrasında da nihayet Mateete futbol kulübü ile anlaştık. Kulübü satın alarak kulüp başkanı oldum. Orada futbol adına o gençlere adım atmış oldum “ şeklinde konuştu.


Tozlu sahalardan yıldızlar çıkacak

Dünyayı kasıp kavuran Koronavirüs salgını nedeniyle çalışmalarını uzaktan yürüttüğünü kaydeden Mehmet İhsan Kalkan, “ Şu anda Ugandalı bir arkadaşımız yardımcım olarak orada takımı yönetiyor, yönlendiriyor. Dolayısıyla oradaki çalışmalarımızı şu anda uzaktan yapmak zorunda kalıyoruz. İlerleyen süreçte altyapı anlamında da değişikliğe giderek gerekli çalışmaların yapacağız. Altyapıyı güçlendirerek oradaki futbolculara umut olmak ve onları gerçekten dünya sahnesinde birer yıldız yapmak için gerekli adımları atacağız. Önceliğimiz oradan bir dünya yıldızı çıkarabilmek. Takımı Uganda’dan almış olsak da tüm Afrika’ya hitap ediyoruz. Genç yetenekleri keşfetmek için de bir ekip oluşturacağız. Bu konuda da çalışma içerisindeyiz. Çok tecrübeli futbolcuları da kadromuza katmak suretiyle Afrika’nın genelinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Mateete futbol takımını iyi bir yerlere getirmek için orada söz sahibi takımlarla işbirliğine girerek başarılara imza atmak için elimizden geleni yapacağız. Tozlu sahalardan dünya yıldızları çıkaracağımıza inanyorum.” diye konuştu.

Mateete Football Club


Proje teklifleri geliyor

Takımın alt yapı çalışmalarını tamamlamak için yoğun çalışma içerinde olduklarının altını çizen Avukat Mehmet İhsan Kalkan, “ Futbol takımı projesi teklifleri geliyor bize. Fakat şu anda hazır olduğumuzu söyleyemem. Takımın alt yapısını güçlendirmek için ciddi bir çaba içerisindeyim. Takımı bir noktaya taşıdıktan sonra hem ulusal hem de uluslararası arenada bu alanda söz sahibi olacağımıza inanıyorum. Futbol dünyanın her yerinde çok popüler. Bizim amacımız futbol aracılığıyla insanlara bir arada olduğumuzu göstermek. Sevgi ve saygının dünyada en güzel şey olduğunu ve her yerde insanlar olarak barış içerisinde yaşamanın tüm güzelliklerini tüm dünyaya göstermek istiyoruz. ” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.