Ünlü hukukçudan Süper Lig hakkında flaş sözler: Lig bitirilip Trabzonspor şampiyon ilan edilmeli!

Ünlü hukukçudan Süper Lig hakkında flaş sözler: Lig bitirilip Trabzonspor şampiyon ilan edilmeli!
Dünyayı sarsan koronavirüs futbola da derin bir darbe vurmuştu. Liglerin akıbetinin nasıl şekilleneceği merak edilirken Süper Lig için de birçok senaryo gündeme gelmişti. Hatta son olarak Antalya'da seyircisiz oynanmasu yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Spor Hukukçusu Mert Yaşar, UEFA'nın sezonun devam etmeme ihtimali üzerinde durduğunu da belirterek Trabzonspor'un şampiyon ilan edilmesi gerektiğini savundu.

Trabzonspor, İstanbul Başakşehir, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor'un şampiyonluk mücadelesi verdiği Süper Lig'de ipi kimin göğüsleyeceği büyük bir heyecanla merak ediliyordu ancak koronavirüs sebebiyle erteleme kararı alınmıştı. Bu andan itibaren futbol hakkında verilecek karar da sabırsızlıkla bekleniyor. Spor kamuoyunda pek çok kişi kendi penceresinden yaptığı açıklama ile ligin devamına yönelik görüşlerini bildirdi. Ancak şu ana kadar virüsün gidişatı sebebiyle alınmış bir karar yok. Mert Yaşar ise UEFA kurallarını hatırlatarak şampiyonluğa dair açıklamalarda bulundu.

Lig bitirilmeli!
Spor Hukukçusu Mert Yaşar, Twitter hesabından şunları yazdı: UEFA diyor ki liglerin maçlar oynanmadan bitirilmesi halinde, Avrupa kupalarına katılacak takımlar sportif başarı dikkate alarak belirlenmeli. Bugün karantina liginin oynanması sadece maddi gerekçelerle savunulabilir. Lig bitirilmeli ve Trabzonspor şampiyon ilan edilmeli. Nedense Türk medyası UEFA’nın açıklamasını sansürleyerek haber yapıyor. Maçların oynanmasını gerektiğini ileri sürüyorlar. Oysa UEFA, liglerin maçlar oynanmadan bitirilmesi ihtimalini de dikkate alıyor. Avrupa kupalarına katılacak takımların belirlenmesi için kriterler önerdi. Kamu sağlığı gerekçesiyle maçlar oynanmazsa, UEFA ligin iptali kararını kabul etmeyecek. Ayrıca UEFA düşme ile ilgilenmiyor. Türkiye Futbol Federasyonu maçları oynatmadan ligi bitirip, bu sezon için düşmeyi kaldırabilir. Karantina ligini planlayan TFF ve meslektaşım Avukat Emin Özkurt, karantina ligi için nasıl protokol izleneceğini kapsamlı şekilde ortaya koymalılar. Metinlerini yayınlamalılar. “Test yapacağız. Ateş ölçeceğiz. Önlem alacağız” şeklinde protokol, sistem olmaz!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.