Victor Wanyama kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt değeri

Victor Wanyama kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt değeri
Trabzonspor'un Daniel Sturridge'den sonra transferi için uğraştığı Victor Wanyama büyük bir heyecan yarattı. Peki Victor Wanyama kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt değeri haberimizde.

Bordo mavililer son transferini de İngiltere'den yapmak üzere. Mikel, Sörloth ve Sturridge ile 3 bomba patlatan Fırtına'nın son hedefi ise Victor Wanyama. Bitmek bilmeyen enerjisi ve güçlü fiziği ile klasik bir Afrikalı futbolcu profili çizen tecrübeli oyuncu için takımın önemli isimleri de aracı olacak. Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de bu transfer için tüm imkanları seferber etti. Peki Victor Wanyama kimdir, kaç yaşında ve nereli? Transfermarkt değeri burada.

Victor Wanyama kimdir?
Tam adı Victor Mugubi Wanyama'dır. 25 haziran 1991 tarihinde Nairobi'de dünyaya geldi. Futbola da burada başladı ve Nairobi City Stars forması giydi. AFC Leopards'a transfer olduktan sonra Helsinborg ile ilk yurt dışı deneyimini yaşadı. Germinal Beersch forması giyen Wanyama, 2011-2012 sezonunda Celtic'in yolunu tuttu. Burada gösterdiği performans İngiliz ekiplerinin dikkatini çekti ve Southampton 14.5 milyon euro ödeyerek Kenyalıyı transfer etti. 2016-2017 yılında da geçen sezonun Şampiyonlar Ligi finalisti Tottenham'a gitti. Ön liberonun yanısıra stoper de oynayabilen 1.84 boyundaki Afrikalı futbolcu milli takım formasını da 52 kez giydi ve 7 gol attı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.