VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası sona erdi: Türkiye toplamda 6 altın madalya kazandı

VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası sona erdi: Türkiye toplamda 6 altın madalya kazandı
Fransa'nın Nantes şehrinde yapılan VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası üçünücü günüyle sona erdi. Şampiyonada Türkiye toplamda 6 altın, 5 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 13 madalya kazandı.

Fransa'nın Nantes şehrinde düzenlenen VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası üçüncü ve son günüyle tamamlandı. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, şampiyonanın son gününde kadınlarda 200 metrede Muhsine Gezer ve yüksek atlamada Fatma Damla Altın'ın gümüş madalya, erkeklerde ise 3 bin metrede Oğuz Türker'in bronz madalya kazandığını açıkladı.

Bu madalyalarla birlikte, Türkiye şampiyonayı 6 altın, 5 gümüş ve 2 bronz madalya olmak üzere toplamda 13 madalya ile tamamladı. Kadın Milli Takımı ise toplamda 32 puan toplayarak Avrupa şampiyonu oldu.

VIRTUS Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlama ve 60 metrede altın madalya kazanan Esra Bayrak ise en iyi kadın atlet seçildi.

Milli takımın kafile başkanı Ensar Kurt, milli sporcuların başarısıyla ilgili olarak, "Ne mutlu bize ki İstiklal Marşımızın kabul edilişinin yüzüncü yılında Fransa'da bunu başardık. Özel sporcularımız madalyalarını kahraman şehitlerimize armağan ettiler ve şehitlerimizi asker selamı ile andılar. Özel sporcularımız şampiyonada 13 madalya kazanarak da bir rekora imza attılar. Bu başarıya destek olan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, Spor Genel Müdürü Mehmet Baylan'a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik'e teşekkür ediyorum" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.