Yıldırım: Kimse için hakemlerimizi feda edemeyiz

Yıldırım: Kimse için hakemlerimizi feda edemeyiz
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Kış Semineri'nde önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamaları;
"Hepiniz hoş geldiniz. 2012 senesinden beri, geldiğimiz günden beri hakemlerimize ayrı bir sayfa açtık. Futbolun en önemli aktörlerinden birisi hakemlerimiz. Biz de Yıldırım Demirören ve yönetimimiz olarak hakemleri en iyi duruma getirmeye çalıştık. Hem kazanç olarak hem de VAR'ın etkisi çok büyük oldu. Futbolda hata minimuma indi. Daha önceki Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ'a da teşekkür etmek istiyorum. VAR'ın ülkemize gelmesine çok büyük katkısı oldu.

"HAKEMLERİMİZİ FEDA ETMEYİZ"
Bu sezon VAR ile 70 kritik karar ve önemli kararlarda maçın dönüş noktaları oldu. Bu sezon olaylı bir Galatasaray - Konya maçı yaşandı. Biz kimse için, bir kulüp için hakemimiz feda etmedik, etmeyiz. Çok iyi 2 hakemimiz VAR kararları nedeniyle MHK tarafından dinlendirildi.  Ancak sizlerinde kabul ettiği gibi VAR çok önemli bir sistem. 

"KİMSE ÖZÜR DİLEMEDİ"
Geçen sezon 40 hakemimize 40 kere bu sene hakemlerimize 21 kere küfür edildi ama kimse çıkıp özür dilemedi. Önce saygılı olmalıyız. Hakemlerimizin göğsünde Türk bayrağı var. Önce saygıyı öğrenmeliyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.