Yunanistan'da 'Fırtına' koptu: 1-3

Yunanistan'da 'Fırtına' koptu: 1-3
UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda AEK'nın konuğu olan Trabzonspor sahadan 3-1 galip ayrıldı ve gruplara kalmak için büyük bir avantaj yakaladı. Bordo mavilileri zafere taşıyan golleri Caleb Ekuban kaydetti.

Yunanistan'da fırtına koptu. Komşuda oynanan mücadeleye neredeyse 1-0 yenik duruma düşen Trabzonspor, yakaladığı penaltı fırsatını da kaçırdı ancak oyundan düşmedi. Caleb Ekuban, Jose Sosa ve Abdülkadir Ömür'ün sazı eline aldığı karşılaşmadan 3-1 galip ayrılan bordo mavililer, haftaya oynanacak mücadele öncesinde büyük bir avantajı da eline geçirdi.

Şehitleri unutmadı
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, bordo mavililerin UEFA Avrupa Ligi Play-Off mücadelesinde deplasmanda 3-1 kazandığı AEK Atina maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Karaman, “Ülkemiz adına düşündüğümüzde buradaki 3-1’lik skor iyi bir kazanım, bir taraftan bunun gururunu yaşıyoruz. Bir taraftan da ülkemizden, vatanımızdan uzak olmamız bir şeyi değiştirmiyor, orada acı ve gözyaşı varsa tabii ki ona ortak olacağız. Şehitlerimiz var. Makamları zaten cennet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Futbol olarak bugün futbolun doğrularını yapmaya çalıştık. Bizim adımıza oldukça memnun edici. Rakibimiz de tebrik ediyorum. Şartlar ne olursa olsun futbol oynamaya çalışan bir takımdı. Bizim açımızdan bu skor sevindirici ama iki ayaklı düşünüldüğü zaman henüz biten bir şey yok. İkinci maça da aynı disiplinde, aynı ciddiyette hazırlanacağız. Umarım arzu ettiğimiz oyunu oynarız ve sonucu alırız” dedi.

Filip Novak devam ediyor
Danimarka'dan geldiği günden bu yana gösterdiği perfformansla her maç alkış alan Filip Novak dün de sahanın en iyilerinden biriydi. Ekuban'a yaptığı asistle yine skora katkıda bulunan Çek savunmacı, turu geçeceklerine inandığını söyledi.

Cardoso'dan tebrik
AEK Teknik Direktörü Miguel Cardoso, maç öncesi olduğu gibi Trabzonspor'un güçlü bir takım olduğunu tekrarladı. Portekizli hoca, "Maçın başında 1-0'ı yakalamamıza rağmen skoru koruyamadık. Trabzonspor bizden daha iyiydi ve galibiyeti hak etti. Türkiye'de zorlu bir atmoserde mücadele edeceğimizi biliyoruz. İşimiz zor gözüküyor. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Penaltı kabusu!
Geçen sezon direkler ve kaçırdığı penaltılarla gündemde olan Trabzonspor, Sparta Prag'ın ardından AEK karşısında da aynı talihle karşılaştı. Çek ekibi karşısında Nwakaeme'nin kaçırdığı penaltının ardından dün akşam Novak'ın düşürülmesi sonrası topun başına gelen Jose Sosa hem isabet yakalayamadı hem de direği dövdü. Geçen sezon 12 penaltıdan 6'sını kaçıran Fırtına, bu sezon da 2 kez penaltıdan faydalanamadı.

Abdülkadir büyüledi
Karadeniz ekibinin genç yıldızı Abdülkadir Ömür, bu sezon bordo-mavili formayla ikinci asistini yaptı. Kasımpaşa maçında bir asist yapan 20 yaşındaki yıldız, dün AEK karşısında Ekuban'ın attığı üçüncü golde verdiği klas gol pasıyla gözlerin pasını sildi. Karadeniz ekibinin genç yıldızı Abdülkadir Ömür, bu sezon bordo-mavili formayla ikinci asistini yaptı. Kasımpaşa maçında bir asist yapan 20 yaşındaki yıldız, dün AEK karşısında Ekuban'ın attığı üçüncü golde verdiği klas gol pasıyla gözlerin pasını sildi. Deplasmanda alınan bu galibiyetin tur için çok büyük bir avantaj olduğunu dile getiren Abdülkadir, "Bizim için önemli olan dış sahadaki maçta alınacak bir galibiyetti, bunu da başardık. Rövanşta da aynı ciddiyetle oynayarak rakibimizi Trabzon'da da mağlup edecek ve UEFA'da gruplara katılacağız" ifadelerini kullandı.

Sörloth bu kez atamadı
Fırtına'nın yeni transferi Alexander Sörloth ilk kez suskun kaldı. Norveçli oyuncu, forma giydiği UEFA Avrupa Ligi'ndeki iki Sparta Prag ve ligdeki Kasımpaşa karşılaşmalarının 3'ünde de fileleri havalandırmayı başarmıştı. Sörloth dün yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi. Ancak oynadığı oyunla yine herkesi etkiledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.