Yusuf Yazıcı Lille için ayrılığını açıkladı!

Yusuf Yazıcı Lille için ayrılığını açıkladı!
Aylardır Türk spor kamuoyunun gündeminde olan Yusuf Yazıcı'nın Fransa'ya transferi konusunda önemli bir gelişme yaşandı. Genç futbolcu takımdan ayrılacağını Instagram hesabından yayınladığı mesajla duyurdu.

Trabzonspor bir oyuncusunu daha yurt dışına gönderiyor. Hem de rekor bonservis bedeli ile. Daha önce Gökdeniz Karadeniz ve Fatih Tekke ile önemli gelirler elde eden Karadeniz temsilcisi Yusuf Yazıcı'yı Fransa'ya satmak üzere. Şartlarda henüz anlaşma sağlanmasa da önemli bir yol kat edildiği öğrenildi. Uzun zamandır akıbeti merak edilen Yusuf Yazıcı sezon başındaki kamplara katılmış ve istenen fiyatlar verilmediği için takımdan ayrılacağı düşünülmüştü. Dün Lille yöneticisi Campos'un da hiçbir açıklama yapmadan Türkiye'den ayrılması bu konunun kesinlik kazandığı yönündeydi ancak öyle olmadı. Milli futbolcu dün akşam saatlerinde Instagram'dan veda mesajı yayınladı.

Ayrılmaya karar verdim
Sosyal medya hesabı üzerinden ayrılma kararrını açıklayan Yusuf Yazıcı şu ifaleri kullandı: "Çok değerli Trabzonspor taraftarları; Malumunuz olduğu üzere bir süredir transferimle ilgili haberleri takip ediyorsunuz. Ancak bugün itibarıyla bir açıklama yapma gereği duyuyorum. Sürecin başından bugüne kadar kulübümüz, şartlarının iyileştirilmesi başta olmak üzere bir çok konuda kalmam için her türlü fedakârlığı yaptı. Gerek Sayın Başkanımız Ahmet Ağaoğlu gerekse yönetim kurulundaki değerli ağabeylerim Trabzonspor’da oynamam gerektiğini defaatle bana ilettiler ancak ben, Trabzon’umu, Trabzonsporumu ve ülkemizi yurtdışında en iyi şekilde temsil etmek adına ayağıma gelen bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Tribünlerinde sevindiğim, alt yapısında yetiştiğim A Takımında kaptanlık bandını taktığım ve bu güzide formayı giymekten gurur duyduğum Trabzonsporumdan ayrılma konusundaki kararımı vermiş bulunmaktayım."

yusuf yazıcı instagram

43 gole katkı verdi!
Trabzonspor alt yapısından yetişen ve Mehmet Ekici'nin Bursaspor karşısında yer almayacak olmasından dolayı formayı sırtına geçirip hiç bırakmayan Yusuf Yazıcı kariyerinde 100 karşılaşmaya çıktı. Genç oyuncu söz konusu mücadelelerde 22 gol atıp 21 de asist yaptı. Uzaktan şutları ve kullandığı köşe vuruşları ile hafızalara kazındı. 14 kez de milli oldu.

Taraftar ikiye bölündü
Yusuf Yazıcı'nın yayınladığı mesajın ardından bordo mavili taraftarlar da farklı görüşler bildirdi. Bazı taraftarlar Yusuf'un bu sezon da kalmasını dilerken bir diğer kısım ise elde tutmanın fayda getirmeyeceğini ve oyuncuya zarar verebileceğini belirtti.

edgar ie

Lille Yusuf Yazıcı için ne kadar bonservis ödeyecek?
Fransız ekibi Lille ile anlaşan Yusuf Yazıcı'nın Trabzonspor'a ödeyeceği bonservis bedeli de merak ediliyor. Son yapılan görüşmelerde 17-18 milyon euronun yanısıra Edgar Ié'nin bonservisinin yüzde 50'si ve sonraki satıştan yuüzde 15 pay önerisinde anlaşıldığı gelen bilgiler arasında. Benin asıllı Portekiz futbolcu Edgar'ın transferinden de yüzde 50 pay Trabzonspor'a verilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.