Zeki Bayraktar: Sporcuya köstek değil destek olmak gerekir

Zeki Bayraktar: Sporcuya köstek değil destek olmak gerekir
Son olarak Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası grekoromen stilde gümüş madalya kazanarak, Dünya ikincisi olan Zeki Bayraktar, spora ve sporcuya destek değil köstek olan yöneticiler olduğunu belirterek, “Bu durumun düzeltilmesi insanlık adına elzemdir” dedi

Ekim ayında Yunanistan’ın Loutraki kentinde gerçekleşen Veteranlar Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stilde Dünya ikincisi olarak 100 kilogramda ülkemize gümüş madalya getiren Zeki Bayraktar yarışmaya katıldığı Ardahan'da sporun ve sporcunun kıymetini bilmeyen yöneticiler olduğunu söyleyerek, sitem etti. Ardahan'da, 13 yaşında güreşe başladığını, kısa sürede gösterdiği performans ile milli formayı giydiğini ve onlarca madalya kazandığını kaydeden Bayraktar, “Ben memleketim Ardahan'a, Çıldır'a aşığım. 1995 yılında aktif spor yaşantımı sonlandırarak memleketime dönme kararı aldım. 5 yıl çocuk esirgeme kurumunda öğretmenlik yaptım. Doğduğum köyde ülkemize yeni sporcular kazandırmak için antrenörlük yapıyorum. Çıldır ilçesinin 2 bin rakımlı çayırlarında öğrencilerimle antrenman yapıyorum. Elverişli spor salonları olmamasına rağmen öğrencilerimi en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyorum” dedi.



Kooperatif kurdum!

“Çıldır Gölünü Koruma ve Turizmi Kalkındırma Kooperatifi kurdum” diyen milli güreşçimiz Zeki Bayraktar; “Sporun yanında iş insanlığı, eğitmenlik, yöneticilik yaptım. Amacım 57 yıldır biriktirdiğim bilgi ve tecrübelerimi gençlerimize aşılamak. Ülkemizin en güzel göllerinden birisi olan Çıldır Gölü'nün korunmaya ihtiyacı var. Ormanlarımızın, çevremizin, doğamızın geleceğe daha iyi bir şekilde taşınması için duyarlılık göstermemiz şart. İnsanlarımızın bilinçlenmeye ihtiyacı var. Spora her zaman ihtiyacımız var. Bu güzel dünyanın nimetlerini yok etmeye hakkımız yok. Her şey para değil, her şey makam mevki değil” dedi.

zeki bayraktar
 



Siyasilere büyük görev düşüyor

Siyasilerin ve yetkililerin sporculara karşı duyarsızlığının altını çizen Bayraktar şu ifadeleri kullandı; “Baktığınızda Ardahan'da, Çıldır'da bir kişi çıkıyor. Tamamen kendi imkanları ile çalışıp çabalayarak milli güreşçi oluyor. Dünya ikincisi oluyor. Bu duruma en çok sahip çıkması gerekenlerden siyasilerimiz ne yazık ki bu durumu görmezden bilmezden geliyor. Biz sporcuları en çok bu durum üzüyor. Oysa kendi adıma hiçbir şey beklemiyorum. İstiyorum ki insanlarımız başarıdan haberdar olsun. Gençlerimiz yüreklensin. Daha başarılı sporcu ve insan olmak için doğru örnekler alsın. Gelin görün ki siyaset yapanlar, belli koltukları işgal edenler, siyasi amaç ve emelleri uğruna spor gibi, siyasetten, ranttan, kavgadan, gürültüden uzak dallara destek olmak yerine köstek olmaya çalışıyorlar. Oysa tek istediğimiz; gençlerimize sporu aşılamak, onların daha sağlıklı ortamlarda spor yapmalarını sağlamak, ülkemize yeni ve başarılı sporcu katmak.”


 

ÖZEL HABER: MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.