Zirve aşkına!

Zirve aşkına!
Spor Toto Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir, bugün sahasında Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek. Zirve yarışı veren her iki takımda kazanmak için kıran kırana bir mücadele verecek

İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak mücadele, saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Halis Özkahya yönetecek. Ligdeki ilk 10 maçında 21 puan toplayan Medipol Başakşehir, haftaya lider durumda giriyor. İlk 10 haftada 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgisi bulunan Beşiktaş ise 18 puanla dördüncü sırada yer alıyor.

Eksikleri var
Medipol Başakşehir'de, kart cezası sona eren Junior Caiçara bu maçta forma giyebilecek. Turuncu-lacivertli ekipte sakatlığı süren Alparslan Erdem mücadelede yer alamayacak. İstanbul temsilcisinde tedavisi süren Emre Belözoğlu'nun ise maç kadrosunda bulunması bekleniyor.

Beşiktaş'ın işi zor
Medipol Başakşehir'e konuk olacak Beşiktaş, rakibine karşı galip gelmekte oldukça zorlanıyor. Siyah-beyazlı futbol takımı, eski adı İstanbul Büyükşehir Belediyespor olan rakibiyle yaptığı 22 resmi maçtan sadece 4'ünü kazanabildi. İki ekip arasında 20'si Süper Lig, 2'si de Türkiye Kupası'nda olmak üzere geride kalan 22 resmi maçtan 6'sını Medipol Başakşehir, 4'ünü Beşiktaş kazandı, 12 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Rekabette Medipol Başakşehir 27, rakibini 5 maçtır yenemeyen Beşiktaş ise 25 gol attı. Beşiktaş ayrıca, lig tarihinde galip gelmekte en çok zorlandığı rakibi Medipol Başakşehir karşısında son 15 resmi maçtan sadece 2'sini kazandı.

Lig maçları
İki ekip Süper Lig'de 20 kez karşılaştı, Medipol Başakşehir 5, Beşiktaş 4 galibiyet aldı. Taraflar arasındaki 11 maçta da beraberlik bozulamadı. Siyah-beyazlıların ligdeki toplam 23 golüne, turuncu-lacivertli ekip 24 golle yanıt verdi. Geçen sezon ligde yapılan maçlarda taraflar Vodafone Park'ta 1-1 berabere kaldı, 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki müsabakayı ev sahibi ekip 1-0 kazandı.

Deplasmanda tek galibiyet
Beşiktaş, Medipol Başakşehir ile rakip sahada yaptığı 11 resmi maçtan sadece birinde galibiyete ulaşabildi. İki takım, Medipol Başakşehir'in ev sahipliğinde 7'si Atatürk Olimpiyat, 4'ü Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda olmak üzere 11 kez karşı karşıya geldi. 10'u Süper Lig, biri Türkiye Kupası olmak üzere bu maçlardan 5'ini Medipol Başakşehir, birini Beşiktaş kazandı, 5 müsabaka da eşitlikle sonuçlandı. Siyah-beyazlılar, rakibi karşısında deplasmandaki tek galibiyetini Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 9 Kasım 2014 tarihindeki karşılaşmayı kırmızı kartlar nedeniyle 9 kişi tamamlayan Beşiktaş, sahadan 2-1 galip ayrıldı. Medipol Başakşehir, ev sahibi olduğu maçlarda 17 gol attı, kalesinde 12 gol gördü. Beşiktaş, deplasmanda oynadığı 11 maçın tamamında gol yerken, sadece ikisinde gol yollarında suskun kaldı.

Karnesi kötü
Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon deplasmanda galibiyet almakta oldukça zorlanıyor. Siyah-beyazlı ekip, dış sahada bir galibiyet ve 3 beraberlikle 6 puan toplarken, bir karşılaşmadan da mağlubiyetle ayrıldı. Söz konusu 5 karşılaşmada 7 gol atabilen Beşiktaş, kalesinde de aynı sayıda gol gördü. Ligin 2. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 mağlup ederek tek dış saha galibiyetine imza atan siyah-beyazlılar, deplasmandaki Bursaspor ve Fenerbahçe maçlarını 1-1'lik skorlarla tamamladı. Atiker Konyaspor'a konuk olduğu karşılaşmadan da 2-2 beraberlikle ayrılan Beşiktaş, Göztepe'ye ise 2-0 yenildi.

Q7 cezalı
Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Ricardo Quaresma, yarınki karşılaşmada forma giyemeyecek. Çaykur Rizespor ile oynanan karşılaşmada takımının attığı gollerin hazırlayıcısı olarak dikkati çeken Quaresma, gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşmüştü. Sakatlığı bulunan Gökhan Töre de yarın oynayamayacak.

Gözler golcülerin üstünde
Siyah-beyazlı ekipte gözler, Çaykur Rizespor maçında attıkları gollerle iyi bir performans sergileyen Vagner Love ile Mustafa Pektemek'in üstünde olacak. Sezonun ilk 13 resmi maçında etkisiz kalan ve sadece bir kez fileleri havalandırabilen Vagner Love, son 6 karşılaşmada ise 5 gol atmayı başardı. Beşiktaş'taki uzun süreli ilk 11 hasretini Çaykur Rizespor karşılaşmasıyla sonlandıran ve mücadelede iki gol birden atan Mustafa Pektemek ise yarınki mücadelede formunu sürdürmeye çalışacak. Sakatlıkları geçen Pepe, Ryan Babel ve Adem Ljajic, oynayacak duruma geldi. Sarı kart cezası biten Jeremain Lens de yarınki karşılaşmada görev alabilecek. Siyah-beyazlı ekibin Medipol Başakşehir ile yapacağı karşılaşma öncesinde Caner Erkin ile Gary Medel, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.