Süleyman Soylu görevden alınabilir!

Sayın Bülent Arınç’ın "Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala tahliye edilmeli" açıklamasının ardından 27 Kasım 2020 de kaleme almış olduğum "Çakıcı’ya karşılık Demirtaş restleşmesi" başlıklı makalemde Sayın Bahçeli’nin Sayın Cumhurbaşkanını hiç sevmeyen Alaattin Çakıcı’yı ceza evinde ziyaret etmesi ve nispet yapar gibi çektirilen fotoğraf "Düşmanımın düşmanı dostumdur” mesajı olabilir demiştim.

Kaldı ki bu tutum AKP’yi ister istemez MHP dışında başka partilerle Cumhur İttifakı arayışına sürükleyecekti. Nitekim öylede oldu ve ilk adımı AKP’nin Bülent abisi HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş tahliye edilmeli diyerek Cumhur İttifakının yeni ortağının HDP olabileceği sinyalini vermişti. Lakin İstanbul Emniyetince HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'na düzenlenen operasyonda HDP ilçe binasının duvarlarının bebek katilinin posterleri ile süslendiğini görmek bu kapıyı tümüyle kapatırken Sayın Süleyman Soylu yine AKP tabanının gözdesi haline gelivermişti.

Ki sadece dağda PKK’nın değil düz ovada siyaset yapan HDP’nin dahi korkulu rüyası haline gelen Sayın Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanı olarak görevine devam etmesi demek 18 yıldır süren AKP saltanatının sonu demek olurdu. Çünkü Sayın Bahçeli’nin her an erken seçim demesi kuvvetle muhtemeldi ve AKP Hükümeti olası bir erken seçimde MHP ile seçimi kazanamayacağını çok iyi biliyordu ve sırf HDP’nin desteğini alabilmek adına Sayın Soylu harcamayı göze alabilir diye düşünüyorum.

Çünkü AKP Hükümetini ne beraber yürüyüp beraber ıslandıkları Sayın Davutoğlu ve Sayın Babacan ne de Saadet Partisi'nin aldığı yüzde 1 buçukluk oy iktidar yapmaya yetmezdi. Haliyle Sayın Soylu da Esenyurt HDP baskınıyla Cumhur İttifakının dizginlerini MHP’ye vermişti ve geriye sadece Sayın Cumhurbaşkanının AKP içinden Kürt halkının da benimseyeceği bir Kürt lidere yeni parti kurdurması kalıyordu.

Şimdi mutlaka; Damat Albayrak’a omuz attığı zaman görevden almayan, ya da koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir diyerek istifasını sunan Sayın Soylu’nun istifasını kabul etmeyen Sayın Cumhurbaşkanı şimdi neden onu görevden alsın ki diyenlerimiz olacaktır. Onu da hemen şöyle izah edeyim; Bilindiği üzere AKP tabanı için düne kadar bir tek reisi vardı o da Sayın Cumhurbaşkanı idi. Şimdi o aynı AKP tabanı Sayın Süleyman Soylu’yu da reis olarak kabul etmişti. Ve daha da ötesi Sayın Soylu’nun istifa ettiği gün kendi memleketi Trabzon'dan değil Sayın Cumhurbaşkanının memleketi Rize'den bir vatandaşın intihar eğiliminde bulunması çok ilginç bir detaydı. Ya da virüs bulaşma riskine karşı Süleyman Soylu için sokaklara dökülen insanların varlığı!

Yani demem o ki Sayın Soylu’nun görevden alınması biraz daha gecikirse Sayın Cumhurbaşkanının reislikten, AKP Hükümetininde Kürt seçmene ulaşamayarak iktidardan olması kaçınılmaz olabilirdi.

Saygılarımla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Sönmez Arşivi

40+1!

25 Kasım 2023 Cumartesi 00:01