Sultangazi'de kamyon 9 yaşındaki çocuğun üzerinden geçti

Sultangazi'de kamyon 9 yaşındaki çocuğun üzerinden geçti
Sultangazi'de okula giderken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Bu sabah 08.15 sularında Sultangazi'nin İsmetpaşa Mahallesi'nde meydana gelen kazada, Suriye uyruklu 9 yaşındaki Yazan Afura, evlerinin karşısındaki okula gitmek için evde çıktığı esnada sokaktan gelen kamyonu görünce bekledi.

Uğur Çekiç'in kullandığı 34 BVM 636 plakalı kamyonun durması üzerine karşıya geçmek için yürümeye başlayan 9 yaşındaki Yazan, kamyonun hareket etmesi üzerine kamyonun altında kaldı. Kamyonla çocuğun üstünden geçen kamyon sürücüsü çevredeki vatandaşların uyarısı üzerine durdu.

Şoför Uğur Çekici panik içinde kamyonun altında kaçan çocuğu görünce şoka girdi. Çekici, küçük çocuğu kamyonun altından çıkarıp, yolda durdurduğu bir araçla hastaneye götürdü. Ancak 9 yaşındaki Yazan Afura'nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. 

Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, şerit çekerek güvenlik önlemi aldı.Şoför Çekici, gözaltına alınırken, İlçe Milli Eğitim Müdürü Müraç Sünnetçi'nin ise kaza yerine gelerek ekiplerden ve okul yönetiminden bilgi aldığı öğrenildi.

Kaza anını anlatan mahalle sakinlerinden Davut Polat, "Sabah çocukları alırken, boş araziden kamyon çıktı. Sağ tarafta da arabalar park halindeydi. O ara karşı binada oturan çocuk okula gelmek için evden çıkıyor. Karşıya nasıl geçiyorsa ön lastiğin altında kalıyor. Biz hemen şoförü durdurduk. Şoför panik halindeydi. Sonra baktığımızda çocuk hareketsiz yatıyordu. Ambulans çağırdık ama ambulansı beklemeden şoför bir aracı durdurdu ve çocuğu hastaneye götürdü. Ama kaybettik çocuğu. Okul önünde hiçbir tedbir yok. 2 bin 400 çocuk var bu okulda. İki tane kasis var sadece" dedi. 

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.