Taksiciyle Turan Hançerli anısı

Malum köşe yazarken daimi Avcılar'dan söz etmeye çalışıyorum zira Avcılar'ı anlatmaya Avcılar'dan haber vermeye ihtiyaç görüyorum. Biraz semt sakini olduğum için Avcılar özelinde yazmayı sevdiğimi de itiraf edebilirim...

Bugün size Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'ye dair bir taksiciden dinlediğim hatırayı anlatmak isterim. Makul, sıradan ve böbürlenmeyen bir hayatın izlerini bulabileceğimiz bu hatırayı elbette ben de o gün dinleyeceğimi çok düşünmüyordum.

Avcılar'dan Beylikdüzü'ne gitmek ve işe vaktinde yetişebilmek adına taksi bekliyordum. Florya'dan geldiği isminden pek belli olan bir taksi el işaretime yanıt vererek durdu. Ve Avcılar-Beylikdüzü arasındaki kısa seyrimiz başladı. Kimi taksicileri bilirsiniz muhabbet etmeyi pek severler. Bu taksici ağabeyin de muhabbet etmekten yana hiç geri durduğu yoktu.

Hele hele gazeteci olduğumu da öğrenince başladı sorulara... Nihayetinde yerel seçimi Ekrem İmamoğlu'nun başarısını ve diğer şeyleri konuşurken; “Aaaa” dedi. “Bak ne anlatacağım...” Ne anlatacaksın ağabey diye sordum heyecanına şaşırarak. “Hani bu Avcılar Belediye Başkanı seçilen birisi var ya neydi ismi...” Düşündü, düşündü ve yardım ettim. Turan Hançerli dedim...

Hah çok yaşa. O daha belediye başkanı falan değilken benim taksime bindi biliyor musun?” dedi. Yaa dedim. Taksici ilgimi çeken bu hatırayı Haramidere yokuşunu çıkarken hızlı hızlı anlatmaya başladı;

Reşitpaşa Caddesi üzerinde gidiyorum. Az ileride bir adam gördüm. Taksiye doğru başıyla selam veriyordu. Sağa çekip durdum. Öylece bana bakıyordu. Şaşkınlığım arttı ki kapıyı açsana dedi. O an açtım. Öyle fark ettim kollarının protez olduğunu. Neyse bindi. Çağlayan Adliyesi'ne götürdüm kendisini. Avukatmış, davası varmış. Çok kadirşinas adamdı. Efendiydi ve sohbeti güzeldi. Ne bileceksin adam yarın şu koca Avcılar'a belediye başkanı olacak. Öyle olacağını bilseydim var yaa...” dedi.

Ne yapacaktın diye sordum.

Ne yapayım ya. Oğlan askerden gelecek bak iki üç aya. İş isterdim belediyede” dedi...

Sonra Hançerli'ye dair sürdürdüğümüz bu hatıra yerini Türkiye'deki işsizlik sorunlarını konuşmaya bırakmıştı.

Erdal Nas nasıl bir ilçe başkanı?

Cumhuriyet Halk Partisi'nde il ilçe kongreleri yaklaşırken şimdi herkes Avcılar'da da ilçe başkanı kim olur yeni ilçe yönetimi nasıl olur kimler delege olur bunu tartışır duruma geldi.

Öncelikle mevcut İlçe Başkanı Erdal Nas'tan söz etmek isterim.

Beyefendi bir profili var. Gazetecilerle ilişkileri iyi. Herhangi bir ilçe programı olsun herhangi bir çalışma olsun hiç büyüklenmeden, “ben niye arayayayım canım” demeden arar bilgi verir, bilgi paylaşır, toplantı varsa davet eder.

Bu anlamda bugüne kadar hiç böyle bir ilçe başkanına denk gelmediğim için kendisinin ayrı bir takdiri hak ettiğini belirtmek gerekiyor.

İyi ama peki yeni ilçe seçiminde ilçe başkanı olmak isteyecek mi? Kendisine bu soruyu 24 Temmuz Basın Bayramı için ilçe binasında basına verilen kahvaltıda sormuştum. Ve şöyle yanıt vermişti; “Eğer parti örgütümüz isterse ve talep ederse tabii ki de aday oluruz” demişti. Yani aday olmam dememiş adaylık için açık bir kapı bırakmıştı.

Erdal Nas'ın yeniden aday olacağına hiç şüphe yok. Belediye ile uyumlu bir ilçede görüyoruz. Bugüne değin belediye ile kavga eden ilçe başkanlarını çok sık gördüğümüz için Erdal Nas'ın bu tutumu bir artı. Tabii Belediye Başkanı Hançerli'nin uyumlu profili de bu konuda başka bir artı olarak karşımıza çıkıyor.

Ancak yine de Erdal Nas'ın gelecek seçime şu anki mevcut yönetim listesi ile gireceğini düşünmüyorum. Listede büyük değişiklikler olacağını birçok ismin yerine yeni ismin yazılacağını düşünüyorum ki bunu bir ihtiyaç olarak da görüyorum.

Neden derseniz onu da sonra anlatayım...

(Yazının son kısımlarında yoruluyorum ister istemez...)

Hüseyin Aksu'nun makam aracı

Günlerdir şu konuşuluyor, İBB Başkanvekili olan ve CHP Avcılar Belediye Meclis Üyesi olan Hüseyin Aksu'ya makam aracı verilmiş olması...

Hoş Aksu makam aracını geri çevirmiş kabul etmemiş ama velev ki kabul etmiş olsaydı... İBB'ye bağlı müdürlerin dahi makam aracı varken ilçe belediyelerindeki müdürlerin dahi makam aracı varken 16 milyon şehrin belediye başkanı olan İmamoğlu'nun vekilinin makam aracı olmuş çok mu?

Bazen eleştirirken kimilerinin maksadı üzüm yemek değil de bağcıyı dövmek gibi oluyor...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Anıl Boduç Arşivi